Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΜΕ
Αντιμέτωποι με νέες ανατροπές

Εκρηκτική είναι η κατάσταση για τους εργαζόμενους εκείνους στα ΜΜΕ που είναι αντιμέτωποι με νέες ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις, απολύσεις και καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων. Την ίδια στιγμή, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξακολουθεί την τακτική της αδράνειας και της «διαχείρισης» της κρίσης.

Στο μεταξύ, ο προσανατολισμός της διοίκησης της ΕΡΤ να αφήσει στο δρόμο πολλούς από τους 1.047 συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις έληξαν τον Ιούνη επιβεβαιώθηκε από την ενημέρωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από τον Θ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ασκεί καθήκοντα προέδρου της ΕΡΤ. Οπως προέκυψε, από τους 700 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που θα προσληφθούν οι 160 θα είναι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα επιλεγούν με κριτήρια και προϋποθέσεις που η ίδια η εταιρεία ορίζει. Ανάμεσα σε αυτές, η προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός έτους στην ΕΡΤ, ενώ η «κρίση» θα γίνεται ανά τομέα δουλειάς. Κριτήριο θα αποτελεί και η αποκλειστική συνεργασία καθώς θα θεωρείται ασυμβίβαστη η εργασία σε άλλο μέσο (με εξαίρεση εφημερίδες και περιοδικά), καθώς και η απασχόληση οποιασδήποτε μορφής στο Δημόσιο και φορείς του.

Αρνητικές εξελίξεις

Απλήρωτοι εξακολουθούν να είναι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Απογευματινή» για τους μήνες Ιούλη και Αύγουστο. Στους εργαζόμενους στο «ΑΛΤΕΡ» - οι οποίοι πριν λίγες μέρες έλαβαν το επίδομα αδείας - δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα για τον Αύγουστο.

Στον κατάλογο των δημοσιογράφων που χάνουν τη δουλειά τους στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης και των αναδιαρθρώσεων στα ΜΜΕ προστέθηκε η Ευτυχία Πενταράκη η οποία απολύθηκε από το «Channel 9». Στο μεταξύ, εν αναμονή περικοπών και αλλαγών βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Στο μεταξύ, καταστρατηγώντας εργασιακά δικαιώματα και συμβάσεις, το νεοσύστατο κανάλι «TV Κόντρα» επιλέγει να «βγάζει» το πρόγραμμά του με συνταξιούχους δημοσιογράφους, απλήρωτους εκπαιδευόμενους, πολιτικούς και ηθοποιούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ