Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΝΑΝΕΤ ΜΠΑΡΣΤΙΝ
Από μακριά κι αγαπημένοι

Κωμωδία ευχάριστη κι ανέμελη, απαλλαγμένη από σοβαρές προσδοκίες κι αξιώσεις. Θέμα της «πώς να κρατήσετε ζωντανή μια ερωτική σχέση σε απόσταση και να ζείτε ευτυχείς».

Η σκηνοθέτης Νανέτ Μπαρστίν εκμεταλλεύεται με ρεαλισμό και χιούμορ έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους των αισθηματικών ταινιών: την απόσταση που χωρίζει δύο ερωτευμένους, απόσταση όχι μόνο γεωγραφική αλλά και συναισθηματική κάτι που δεν αργεί να μεταβληθεί σε εύφορο έδαφος που πάνω του καλλιεργείται το σαράκι, ήτοι οι θλιβερότερες κι αγωνιωδέστερες σκέψεις και φαντασιώσεις που περιζώνουν το ερώτημα: «Τι κάνει αλήθεια ο άλλος όταν εγώ είμαι μακριά;». Διότι όλοι γνωρίζουν ότι τα μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονούνται. Η σκηνοθέτης έξυπνα επιλέγει να δώσει βήμα επιχειρηματολογίας κύρια στην υπερπροστατευτική αδελφή της πρωταγωνίστριας και τους φίλους του πρωταγωνιστή, ώστε να παραθέσουν εικασίες και απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήματα.

Η τυχαία συνάντηση της Ντριου Μπάριμορ και του Τζάστιν Λονγκ σε ένα μπαρ της Νέας Υόρκης σηματοδοτεί καμπή στην αισθηματική τους ζωή. Εκείνη δημοσιογράφος γύρω στα τριάντα σε αναζήτηση της τέλειας δουλειάς, εκείνος υπάλληλος δισκογραφικής εταιρείας σε κατάθλιψη. Ο θεός έρωτας εκτοξεύει με ταχύτητα ρεκόρ τα βέλη του και μέσα σε μια νύχτα τα πάντα - για τους δυο τους - αλλάζουν. Μόνο που η Μπάριμορ είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στο Σαν Φρανσίσκο να συνεχίσει τις σπουδές της. Βέβαια την εποχή του internet η επικοινωνία μέσω δικτύου θεωρείται πανεύκολη αλίμονο όμως, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Γιατί τα χιλιόμετρα είναι πολλά και οι πειρασμοί που καραδοκούν άλλοι τόσοι...

Παίζουν: Ντριου Μπάριμορ, Τζάστιν Λονγκ, Τσάρλι Ντέι, Ρόι Λίβινγκστον, Κριστίνα Απλγκεϊτ, κ.ά.

Παραγωγή: ΗΠΑ (2010).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ