Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Οξύνεται η χειραγώγηση συνειδήσεων από τα ΜΜΕ

Παρέμβαση του Μπ. Αγγουράκη στη συζήτηση σχετικής έκθεσης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με την έκθεση για τη «Δημοσιογραφία και νέα μέσα ενημέρωσης - δημιουργία μιας δημόσιας σφαίρας στην Ευρώπη», υπογράμμισε τα εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε μία περίοδο όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την χειραγώγηση των συνειδήσεων των εργαζομένων και την οργάνωση της προπαγάνδας της ΕΕ στα ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια, ώστε να φιμώνουν κάθε αντίθετη προς τα συμφέροντα του κεφαλαίου φωνή και να διαμορφώνουν την εικόνα μίας επίπλαστης συναίνεσης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η έκθεση προβάλλει το στόχο πλήρους υποταγής των δημόσιων φορέων ενημέρωσης στην Ευρωενωσιακή προπαγάνδα και τη διασύνδεσή τους με τα ιδιωτικά μονοπώλια των ΜΜΕ. Για την επίτευξη του προτείνονται η αύξηση των κοινοτικών πόρων προς τα ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ, η δημιουργία και ενίσχυση κεντρικών δομών ελέγχου και "φιλτραρίσματος" των ειδήσεων.

Προωθεί την κατάλληλη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου εκπαίδευση των δημοσιογράφων και την παρέμβαση στη δραστηριότητα των ΜΜΕ στα κράτη μέλη μέσω του ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου οπτικοακουστικών μέσων. Τη στήριξη των σχεδίων της ΕΕ μέσω της ενίσχυσης των γραφείων πληροφοριών - και προπαγάνδας - την εντατικοποίηση της ιδεολογικοπολιτικής παρέμβασης υπέρ της ΕΕ και του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η ανεξαρτησία των ΜΜΕ, όπως ο πλουραλισμός και η πολυφωνία τους, αποτελούν κραυγαλέα απόπειρα εξαπάτησης των εργαζομένων που δεν μπορεί όμως να εξοβελίσει τη μοναδική διέξοδο για τα λαϊκά συμφέροντα την πάλη για ανατροπή και ρήξη, για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ