Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΣ ΕΡΤ
Συνεχίζει τον εμπαιγμό των συμβασιούχων

Εμμένει στην απόφασή της η διοίκηση της ΕΡΤ να πεταχτούν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην κρατική ραδιοτηλεόραση, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα περί ...πραγματικών αναγκών. Την ίδια στιγμή, «αδειάζει» το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η πλειοψηφία του οποίου συνεχίζει την τακτική της αδράνειας και της κωλυσιεργίας, όταν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι δυσοίωνη για πολλούς εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρει ότι το θέμα των συμβασιούχων έχει τεθεί επανειλημμένα υπόψη της Ενωσης «χωρίς καμία εκ μέρους της ουσιώδη αντίρρηση ή συγκεκριμένη πρόταση για επιπλέον ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατικής αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφιοτήτων».

Τα παραπάνω έρχονται ως απάντηση του ΔΣ της ΕΡΤ στις προχθεσινές καταγγελίες του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που ...θυμήθηκε τους συμβασιούχους και έκανε λόγο για «αδιαφανή διαδικασία προσλήψεων με εξίσου αδιαφανή κριτήρια που, σε καμία περίπτωση, δεν διασφαλίζουν την κάλυψη των μειωμένων αυτών θέσεων εργασίας από τους ήδη συμβασιούχους». Παράλληλα, η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στη σχετική ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι απορρίπτει το αίτημα της ΕΣΗΕΑ για «την πρόσληψη και μονιμοποίηση του συνόλου των πρώην συμβασιούχων δημοσιογράφων, πέρα και έξω από τις πραγματικές ανάγκες της ΕΡΤ, πέρα από κάθε πλαίσιο νομιμότητας, διαφάνειας, αξιοκρατίας και αξιολογικής κρίσης».

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΗΕΑ έκανε λόγο για αυθαίρετη μείωση των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων δημοσιογράφων από 346 σε 145. Ηδη, η κυβέρνηση προχώρησε σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων από 800 που αρχικά είχε ζητήσει η ΕΡΤ (τον Ιούνη έληξαν οι συμβάσεις για 1.047 εργαζόμενους) σε 700.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις προσλήψεις, οι οποίες όπως σημειώνει η ΕΡΤ θα γίνουν «με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια». Μάλιστα, στην προσπάθεια να πείσει ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα», επαναλαμβάνει ότι ο αριθμός των συμβάσεων που θα υπογραφούν έχουν «καθοριστεί με αποκλειστικό γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της ΕΡΤ». Συνεχίζοντας, η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναφέρει ότι «για πρώτη φορά θα προσληφθούν στην ΕΡΤ συμβασιούχοι με δημόσια προκήρυξη των θέσεων, με εγκεκριμένες από το ΑΣΕΠ διαδικασίες και με πλήρη ισχύ αυστηρών ασυμβίβαστων με κάθε είδους σχέση εργασίας με άλλους φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και με ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ