Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής», ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη, το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ γίνεται φέτος στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον.

Οι εκδηλώσεις του θα διαρκέσουν τρεις μέρες και θα κορυφωθούν το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, οπότε και θα μιλήσει στο Φεστιβάλ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Την ίδια μέρα χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης.

Στο νέο χώρο του Φεστιβάλ φέτος, θα υπάρχουν δύο σκηνές συναυλιών (η κεντρική και η λαϊκή) καθώς και δύο θεατρικές σκηνές, που εκτός από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, θα φιλοξενήσουν και συζητήσεις και συναυλίες. Ακόμα, θα υπάρχει χώρος κινηματογράφου, παιδότοπος, χώρος πολιτισμού, όπου θα διεξάγονται και καλλιτεχνικά σεμινάρια, χώρος αφιερωμένος στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά όπου θα συμμετέχουν θεραπευτικές κοινότητες, χώρος για τα προβλήματα των μεταναστών όπου θα συμμετέχουν κοινότητες μεταναστών. Επίσης, όπως κάθε χρόνο περίπτερα και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι θα υπάρχουν για: Την Παιδεία, τις νέες γυναίκες, τους νέους εργαζόμενους, τον αθλητισμό, το διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τις αντιστασιακές οργανώσεις, τον «Οδηγητή», τον «Ριζοσπάστη», τον «902», την «ΚΟΜΕΠ» και ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο.

Πέρα από τον πλούτο του καλλιτεχνικού προγράμματος, που αγκαλιάζει όλες τις μορφές Τέχνης, στο Φεστιβάλ θα διεξαχθούν και τρεις μεγάλες συζητήσεις: Για την οικονομία και την καπιταλιστική κρίση, για το σοσιαλιστικό ρεαλισμό και για την ένταση του αντικομμουνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ