Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΛΗ ΜΑΥΡΙΚΟΥ
ΚΑΛΗ ΜΑΥΡΙΚΟΥ
φωτο

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΑΓΕΩΡΓΗΣ γεννήθηκε στο Βελεστίνο Μαγνησίας, στις 28.12.1921. Προερχόμενος από οικογένεια αγωνιστών είχε διαμορφώσει, ήδη, στα 20 χρόνια του, την ιδεολογία του. Εξορίστηκε, φυλακίστηκε, βασανίστηκε στο Χαϊδάρι, στη Μακρόνησο, την Ικαρία αλλά συνέχισε να αγωνίζεται και να οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα μέχρι τέλους, ως τις 14 Αυγούστου 2010 που άφησε την τελευταία του πνοή. Προκλητικός, λόγιος, εξαιρετικός ομιλητής, ένας γενναιόδωρος επαναστάτης συνείδησης, άφησε ένα τεράστιο κενό στο περιβάλλον του και, κυρίως, στην οικογένειά του. Η λάμψη της προσωπικότητάς του και η δύναμη της ψυχής του μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα του για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Στην μνήμη του, τα παιδιά του Αρετή και Γιάννα, και η σύζυγός του Κλειώ Κατσαγεώργη προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

* Επίσης, στη μνήμη του ασυμβίβαστου κομμουνιστή ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΤΣΑΓΕΩΡΓΗ και για το Μνημείο στο Λάκκο της Φλώρινας καταθέτουν το ποσό των 100 ευρώ.

***

Ο σ. Αντώνης Καλόβουλος, στη μνήμη των γονιών του, ΑΓΓΕΛΟΥ και ΝΙΚΗΣ, προσφέρει στην ΚΟΒ Βορείων της Αχτίδας Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, το ποσό των 250 ευρώ.

***

φωτό

Σε ηλικία 86 ετών, πέθανε στις 8 Σεπτέμβρη και κηδεύτηκε χτες στη Σκύρο, η ΚΑΛΗ ΜΑΥΡΙΚΟΥ συνταξιούχος του ΟΓΑ.

Στην μνήμη της, τα παιδιά της έδωσαν, για ενίσχυση του ΚΚΕ, 150 ευρώ στην ΚΟΒ Σκύρου.

***

Στη μνήμη του σύντροφου και φίλου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ο οποίος πέθανε στις 2.9.2010, αντί για στεφάνι στον τάφο του, ο Αντώνης και η Βιβή έδωσαν για την εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κυψέλης, 100 ευρώ.

***

φωτο

Ο ΤΑΚΗΣ (ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ) ΣΑΛΛΑΣ γεννήθηκε στον Κάμπο Ικαρίας, το 1930. Για τα 25 χρόνια από το θάνατό του (στις 10.8.1985), η γυναίκα του Λαμπρινή και οι κόρες του, Βάσω και Ολια, προσφέρουν, μέσω ΚΟ Ζαχάρως, το ποσό τον 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, στο οποίο ο Τάκης ήταν πάντα πιστός.


ΤΑΚΗΣ (ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ) ΣΑΛΛΑΣ
ΤΑΚΗΣ (ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ) ΣΑΛΛΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΑΓΕΩΡΓΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΑΓΕΩΡΓΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ