Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες

Η ενίσχυσης της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές που σήμερα συμπληρώνουν 12 χρόνια φυλάκισης στις ΗΠΑ, αποτελεί πρωταρχικό καθήκον για όλους μας. Η απαίτηση της απελευθέρωσης και της επιστροφής τους στην Κούβα χρειάζεται να ακουστεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να ενταθούν οι πιέσεις στην κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στο Νησί της Επανάστασης όπου, όπως είναι γνωστό, έχουν κηρυχθεί Ηρωες της Πατρίδας.

Με αφορμή την επέτειο της σύλληψής των «πέντε» αυτές τις ημέρες έχουν σχεδιαστεί σειρά διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πικετοφορίες όπου θα μοιράζονται προκηρύξεις, θα δοθούν συνεντεύξεις Τύπου, θα προβληθούν ταινίες και θα συγκεντρώνονται υπογραφές με την απαίτηση της απελευθέρωσής τους. Σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ (Σαν Φρανσίσκο, Λος Αντζελες, Νέα Υόρκη, Τέξας, Μαϊάμι, Λονγκ Μπιτς, Σιάτλ, Ουάσιγκτον, Σικάγο, Μινεάπολις, Φιλαδέλφεια, Βοστόνη) ξετυλίγονται αυτές τις ημέρες σημαντικές πρωτοβουλίες. Επιπλέον, σημαντικές δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε πόλεις του Καναδά, στην Ιταλία, στην Αργεντινή, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Περού, στην Ουρουγουάη, στο Σαν Σαλβαντόρ αλλά και στην Αυστρία, στην Ισπανία, στη Σουηδία, στη Γερμανία, στο Λουξεμβούργο, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία, στο Λίβανο, στο Βέλγιο, στη Σρι Λάνκα και στην Ναμίμπια. Παρόμοιες πρωτοβουλίες θα παρθούν και στην Ελλάδα, ενώ στο 36o Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» θα υπάρξει σημαντική προβολή της υπόθεσης.

Από τις 3 Σεπτέμβρη και μέχρι την 1η του Οκτώβρη άρχισε η λειτουργία της έκθεσης ζωγραφικής των έργων του Αντόνιο Γκερέρο στη Νέα Υόρκη, μια έκθεση όπου παρουσιάζονται έργα του που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του.

Στα πλαίσια του αγώνα για την απελευθέρωση των «5» διοργανώνεται από το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας με τους Λαούς (ICAP) η 4η Διεθνής Διάσκεψη για την Απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ολγκίν της Κούβας από τις 17 έως τις 21 Νοέμβρη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από περισσότερες από 40 χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ