Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Σαν σήμερα, 16 Δεκέμβρη του κατοχικού χρόνου 1943, έπεσε από τα βόλια του εκτελεστικού αποσπάσματος των Γερμανών κατακτητών στην Τρίπολη, ο αδερφός μας και συναγωνιστής ΘΩΜΑΣ Κ. ΒΕΤΣΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Κι ήταν τόσo νέος. Μόλις 25 ετών.

Ορφάνεψε στα 3 χρόνια του από πατέρα, ο οποίος σκοτώθηκε στη Μικρά Ασία, κατά την οπισθοχώρηση του ελληνικού στρατού.

Σεμνός, ταπεινός και τίμιος χαρακτήρας ήταν τα στολίδια που κληρονόμησε από τους γονείς του.

Επεσε ηρωικά για μια λεύτερη πατρίδα και τις πανανθρώπινες αξίες στις οποίες πίστεψε αληθινά.

Παρά τα χρόνια που πέρασαν, ο θάνατός του μας γεμίζει απέραντη θλίψη και μένει ζωντανή η θύμησή του.

Στη μνήμη του και στη μνήμη της μάνας μας ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα, 50.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του κόμματος, στο οποίο πρόσφερε θυσία τη ζωή του.

Ευλαβικά Ελένη Βέτσου - Αρβανιτάκη και ο σύζυγος Φώτης

* * *

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μητέρας μας ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΛΥΓΚΟΥΡΗ, η οποία πέθανε πρόσφατα, μέλους του ΚΚΕ, που υπηρέτησε πιστά την ιδεολογία μας, προσφέρουμε για το 16ο Συνέδριο 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ «Αγ. Νικολάου» Αχαρνών.

Μανώλης - Ρένα

* * *

φΩΤ.2

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΤΕΛΙΟΥ και ΖΩΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗ, προσφέρουμε 100.000 δρχ. στην ΚΟ Χαλκίδας για το 16ο Συνέδριο.

Λευτέρης, Κατερίνα και Σταύρος

* * *

Φωτ.

Στις 7 Γενάρη του επόμενου χρόνου συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Χαριτωμένη προσφέρει 15.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ευγένιας - Χαραυγής προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 18 του μήνα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που μας «έφυγες» αδερφέ μου ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΛΑΜΑ. Η σκέψη μου είναι πάντα κοντά σου.

Στη μνήμη σου και στη μνήμη του γαμπρού μου ΝΑΣΟΥ ΚΕΔΡΑΚΑ, του συναγωνιστή μου ΕΠΟΝίτη ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕΛΙΔΗ, ο οποίος εκτελέστηκε το 1947 στο Γουδί. Καθώς και στη μνήμη των: ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ και όλων των νεκρών αγωνιστών, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Συνοικιακής Χαϊδαρίου, 20.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου και εύχομαι επιτυχία στις εργασίες του. Προσφέρω ακόμη 5.000 δρχ. στην ΚΝΕ και 5.000 δρχ. στη «Δημοκρατική Μέριμνα».

Γιάννης Μαλαμάς

* * *

Φωτ.

Στις 17 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος μου και αξέχαστος σύντροφος της ζωής μου ΜΙΜΗΣ ΧΑΛΙΩΤΗΣ. Επίσης πέρασαν 11 χρόνια παντοτινού χωρισμού από την αγαπημένη και αξέχαστη αδελφή μου ΑΓΓΕΛΙΚΗ.

Στη μνήμη τους προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου.

Τασία Μικρώνη - Χαλιώτου

  • Η Τασία Μικρώνη - Χαλιώτου πρόσφερε επίσης 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, στη μνήμη του αξέχαστου και εξαιρετικού ανθρώπου, συναγωνιστή και φίλου ΑΛΕΚΟΥ ΓΚΟΛΦΙΔΗ.

* * *

Φωτ.

Στις 17 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον άδικο χαμό του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΑΒΡΑΜΙΔΗ, από το χωριό Ιμερα Κοζάνης, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος, πολύ καλός και ήρεμος χαρακτήρας, υπόδειγμα οικογενειάρχη, φιλικός και αγαπητός από όλους τους γνωστούς του.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αρχές του κόμματός του ως το θάνατό του.

Παρά τα 25 χρόνια που πέρασαν, παραμένει για μας αξέχαστος και θα τον θυμούμαστε πάντα με πολλή αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση.

Στην άσβεστη μνήμη του καλύτερου παππού και θαυμάσιου πατέρα, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Οι εγγονές του: Ελλη, Κυριακή, Χριστίνα και Δέσποινα, ο γιος του Συμεών και η νύφη του Παναγιώτα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ