Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«Ομηροι» οι μουσικοί της Φιλαρμονικής

«Οι εργαζόμενοι να μην πληρώσουν την κρίση» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, αναφερόμενος στους δεκαπέντε μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, που «έρχονται να προστεθούν στη λίστα της αβεβαιότητας και ανεργίας που μαστίζει τους εργαζόμενους και με μεγάλη ένταση τον κλάδο μας ειδικά».

«Δεκαπέντε Μουσικοί, που εργάζονται έως και 8 χρόνια στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με όλων των ειδών τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης», σημειώνεται, «παραδίδονται προς απόλυση στη νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις τοπικές εκλογές, παρότι είναι επιτυχόντες διαγωνισμού για κάλυψη 21 κενών θέσεων με Σύμβαση Αορίστου Χρόνου. Η δημοτική παράταξη που στηρίζει τον δήμαρχο, στέλεχος της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιο (με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.), κ. Κακλαμάνη, αρνείται πεισματικά να ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαγωνισμού με την κατάταξη των επιτυχόντων παρά το ότι της έχει δοθεί νομική βάση για την εγκυρότητα της ενέργειας. Με τη στάση της αυτή καταργεί το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία και υλοποιεί τις κατευθύνσεις της για πλήρη εμπορευματοποίηση των πολιτιστικών δομών του δήμου. Στηρίζει καθαρά την υλοποίηση του αντιδραστικού "Καλλικράτη" και την υλοποίηση του Μνημονίου, αναδεικνύοντας την υποκριτική στάση της ΝΔ που ενώ δεν το ψηφίζει, το υλοποιεί σε όσους δήμους ελέγχει. Με αυτή την πολιτική οι Μουσικοί της Φιλαρμονικής κρατιούνται όμηροι για να παραδοθούν χωρίς δικαιώματα στη νέα Δημοτική Αρχή».

«Η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων των Μουσικών συνδέεται άμεσα με τους στόχους του μονοπωλιακού κεφαλαίου για ιδιοποίηση της Τέχνης, του Πολιτισμού και της ψυχαγωγίας. Θέλουν το πολιτιστικό αγαθό να μετατραπεί πλήρως σε εμπορικό προϊόν, επανεπενδύοντας το συσσωρευμένο πλούτο τους με όρους υψηλότερης κερδοφορίας. Σε αυτόν το δρόμο δεν υπάρχει ούτε αξιοπρεπής διαβίωση για τους εργαζόμενους καλλιτέχνες, ούτε απρόσκοπτη πρόσβαση για τον ελληνικό λαό σε υψηλού καλλιτεχνικού περιεχομένου εκδηλώσεις».

Ο ΠΜΣ καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο της Αθήνας και ειδικότερα τους Μουσικούς να καταδικάσουν τη στάση της Δημοτικής Αρχής που καταργεί το δικαίωμα στην εργασία και παραδίδει τον Πολιτισμό στους ιδιώτες και τους χορηγούς. Ο ΠΜΣ διεκδικεί την άμεση κατάταξη των επιτυχόντων του διαγωνισμού και τη μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ