Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ»
Αναδρομικά χαράτσια στους μικρούς ΕΒΕ

Σε ορίζοντα 10ετίας (2000 - 2009) κόβουν πρόσθετους φόρους σε εισόδημα και ΦΠΑ

Αναδρομικό χαράτσωμα για ολόκληρη την περασμένη δεκαετία (2000 - 2009) έρχεται να επιβάλει με το «έτσι θέλω» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των μικρών ΕΒΕ και ελευθεροεπαγγελματιών. Η ρύθμιση για την «περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων» είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει απέναντι στο λαό και το εισόδημά του. Οχι μόνο δεν πρόκειται να «υποκαταστήσει» τα άλλα φορομπηχτικά πακέτα που ετοιμάζουν, αλλά, αντίθετα, στρώνει το χαλί για την επόμενη φάση, με τις παραπέρα τρανταχτές ανατιμήσεις πάνω σε ΦΠΑ, πετρέλαιο θέρμανσης, τους άλλους ειδικούς φόρους στη λαϊκή κατανάλωση.

Η τελική ρύθμιση, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης βδομάδας, ήταν το αντικείμενο χτεσινής σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου.

Είναι χρήμα που μαζεύουν για τις ανάγκες της πλουτοκρατίας ενώ και η ίδια η ρύθμιση είναι κομμένη και ραμμένη με βάση τις αξιώσεις μεγαλοεπιχειρηματιών και άλλων επιτηδείων, στους οποίους και εκχωρούν καθεστώς προκλητικής φορολογικής αμνηστίας, τρανταχτές μειώσεις σε φόρους και πρόστιμα. Απέναντι στους μικρούς ΕΒΕ, σε όσους δεν προσέλθουν να χαρατσωθούν, τάχα «οικειοθελώς», επιστρατεύουν απειλές για «εξονυχιστικούς ελέγχους», νέες παρατάσεις για την παραγραφή οικονομικών χρήσεων κ.ά. Το χαράτσωμα, με βάση τους ...μαθηματικούς τύπους της κυβέρνησης, υπολογίζει πρόσθετα εισοδήματα για κάθε χρήση, στη συνέχεια πρόσθετο φόρο τόσο για το εισόδημα κάθε χρονιάς όσο και για το ΦΠΑ επίσης για κάθε χρονιά που «περαιώνεται». Πρόκειται για τη συνήθη πρακτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αλλά με τη σημαντική διαφορά ότι αυτή τη φορά επεκτείνουν τη ρύθμιση στους ισχυρούς του πλούτου, σε αυτούς δηλαδή που πρώτα και κύρια υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχουν ελέγξει και φορολογήσει. Απόλυτα σαθρό είναι και το κυβερνητικό επιχείρημα τάχα ότι τραβάνε «διαχωριστική γραμμή» με το παρελθόν, «επιχείρημα» που άλλωστε είναι «καρμπόν» από όλες τις προηγούμενες αντίστοιχες ρυθμίσεις. Στη νέα «περαίωση» υπάγονται και φορολογικές υποθέσεις που βρίσκονται σήμερα στα δικαστήρια, που αφορούν ακόμη και σε πλαστά τιμολόγια, δηλαδή και μεγαλοφοροφυγάδες και κυκλώματα επιτηδείων, τα οποία από τη φύση του γεννά και αναπαράγει η «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου και της «αγοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ