Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΛΜΑΖΙΔΟΥ ΡΕΒΕΚΑ
ΑΛΜΑΖΙΔΟΥ ΡΕΒΕΚΑ
φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΝΤΑΡΟΥΔΑ που, φέτος, κλείνουν 4 χρόνια απουσίας του, τα αδέρφια του, Ναυσικά Δημητροπούλου, Ζωή Τανταρούδα και Θωμάς Τανταρούδας, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

***

φωτ.

Στη μνήμη του συναδέλφου μου και συντρόφου ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, που έφυγε από κοντά μας στις 5/9/2010, προσφέρω στο ΚΚΕ, αντί στεφάνου, 50 ευρώ.

Ο σύντροφος και φίλος του, Σταύρος Δρόσογλου.

***

4 φωτ.

Στις 26-8-2010 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής πατέρας, αδερφός, ξάδερφος και σύντροφος ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ (φωτ.). Γεννήθηκε στο χωριό Κορομηλιά του Κιλκίς το 1926 από γονείς αγρότες, φτωχούς και τίμιους.

Στην Κατοχή οργανώθηκε από μικρός στην ΟΚΝΕ και κατόπιν στην ΕΠΟΝ. Δεν πήρε μέρος στον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ λόγω της αναπηρίας του. Στη μετεμφυλιακή εποχή ήταν οργανωμένος στην ΕΔΑ. Στην επταετία της χούντας συνελήφθη και μαζί με το σύντροφο Θανάση Καλπαζίδη κρατήθηκαν για 35 μέρες στο σταθμό χωροφυλακής Χέρσου Κιλκίς. Μετά τη μεταπολίτευση ήταν από τους πρωτεργάτες της ΚΟΒ του ΚΚΕ στο χωριό Κορομηλιά. Μέχρι το τέλος της ζωής του πάλεψε για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Επίσης, πέρασαν 63 χρόνια που δολοφονήθηκε η μητέρα, θεία μας και συντρόφισσα ΑΛΜΑΖΙΔΟΥ ΡΕΒΕΚΚΑ (φωτ.) από το παρακράτος της τότε κυβέρνησης Τσαλδάρη. Η μητέρα μας, ΡΕΒΕΚΚΑ, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τροφοδοτούσε τους μαχητές του ΕΛΑΣ. Για τη δράση της συνελήφθη από το παρακράτος και, αφού δεν ομολόγησε αυτά που ήθελαν, τη δολοφόνησαν άνανδρα.

Ο αδερφός της, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ (φωτ.), ήταν από το 1936 στις φυλακές και στην Κατοχή τον παρέδωσαν στους Γερμανούς, που τον πήραν στο Νταχάου. Απελευθερώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό και με τον ερχομό του στην Ελλάδα πάλι κυνηγήθηκε. Πήρε μέρος στον αγώνα του ΔΣΕ στο Γράμμο - Βίτσι και με την υποχώρηση πέρασε στην Τασκένδη, όπου πέθανε το 1971.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ
Η αδερφή μας, ΜΑΡΙΚΑ ΑΛΜΑΖΙΔΟΥ, μαχήτρια του ΔΣΕ, πέρασε με το τάγμα του αεροπόρου Νικητίδη στο Γράμμο - Βίτσι. Τέλειωσε τη σχολή αξιωματικών και σκοτώθηκε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Στη μνήμη όλων των παραπάνω και, επίσης, στη μνήμη του συντρόφου ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΛΠΑΖΙΔΗ, Ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ, συντρόφου Γραμματέα της ΚΟΒ Κορομηλιάς, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Κορομηλιάς: Η Αλμαζίδου Ανδρομάχη 50 ευρώ, ο Δήμος Αλμαζίδης (Πετράκης) 50 ευρώ, τα ξαδέρφια Κυριάκος Αλμαζίδης 50 ευρώ και Στύλος Αλμαζίδης 20 ευρώ και ο Καλπαζίδης Κώστας 50 ευρώ.


ΘΟΔΩΡOΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΘΟΔΩΡOΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΝΤΑΡΟΥΔΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΝΤΑΡΟΥΔΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ