Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Τους «δένει» με τα συμφέροντα των εργοδοτών ο ΟΜΕΔ

Πλήρως ταυτισμένη με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης και μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, ήταν η απόφαση του διαιτητή του ΟΜΕΔ για τη νέα συλλογική σύμβαση της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) με την Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Η διαιτησία δεν έκανε δεκτό κανένα οικονομικό και θεσμικό αίτημα της ΕΤΙΤΑ, εμμένοντας στην απόφαση για μηδενικές αυξήσεις, σύμφωνα με την απόφαση των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Η απόφαση προβλέπει μόνο την ικανοποίηση του θεσμικού αιτήματος των εργαζομένων για αύξηση των ημερών άδειας κατά μία μέρα, από 28 σε 29, ενώ δεν έκανε δεκτό αίτημα για παράδειγμα για θέσπιση ...διαλείμματος στο μέσο της βάρδιας.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις απολύσεις, την καταστρατήγηση των ΣΣΕ, μειώσεις μισθών, μη καταβολή δεδουλευμένων κ.ά. Χτες, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ πραγματοποίησε περιοδεία στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, με αφορμή τις πρόσφατες απολύσεις 6 τεχνικών. Ο τηλεοπτικός σταθμός με πρόσχημα την οικονομική κρίση προχώρησε στην απόλυση δύο τεχνικών από το παράρτημα της Θεσσαλονίκης (με 21 και 17 χρόνια προϋπηρεσίας, αντίστοιχα) και 4 τεχνικών από την Αθήνα (δύο οπερατέρ και δύο από το δίκτυο εκπομπής).

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε χτες το μεσημέρι με τους εργαζόμενους στα συνεργεία και τα «λινκ» συζητώντας για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως με την προωθούμενη εκ περιτροπής εργασία, αλλά και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Εκδηλη ήταν η ανησυχία των εργαζομένων για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, εκφράζοντας συγχρόνως το άγχος τους, μιας και καθημερινά ζουν με το φόβο της απόλυσης.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ ο Ανέστης Μουτάφης, μέλος του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, επισήμανε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και θα πρέπει η καταδίκη των εργαζομένων να είναι άμεση και δυναμική. Τόνισε, ότι ενώ οι απολύσεις γίνονται με πρόσχημα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός, την ίδια στιγμή η εργοδοσία σπαταλά τεράστια ποσά για την υπογραφή «χρυσών» συμβολαίων αλλά και για κατάπτυστες ακριβοπληρωμένες παραγωγές «ριάλιτι» και «τηλεσκουπιδιών», που ετοιμάζονται για τη νέα χρονιά. Κάλεσε δε, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση που δε δημιούργησαν.

Την ίδια στιγμή από πλευράς ΔΣ της Ενωσης τονίστηκε ότι ο κλάδος θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις των τεχνικών, ενώ καλέστηκαν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν δυναμικά στο Σωματείο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ