Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ανεργία και η φτώχεια ... καλπάζουν

NEA YΟΡΚΗ.--

Μόνο κακά μαντάτα υπάρχουν για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ, που βυθίζονται ολοένα στην ανεργία που βρίσκεται σταθερά γύρω στο 10% και με την φτώχεια να χτυπάει έναν στους επτά, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Απογραφής - Census Bureau.

Χθες η εταιρεία φαρμακοβιομηχανίας Abbott Laboratories ανακοίνωσε την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας υπό το «σκεπτικό» της εξοικονόμησης περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη διετία για τη διαδικασία συγχώνευσης της Solvay, με έδρα το Βέλγιο, που απέκτησε νωρίτερα φέτος.

Επίσης τις προηγούμενες ημέρες η FedEx, ένας κολοσσός στον τομέα των ταχυμεταφορών και δεύτερη στην τάξη εντός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την απόλυση 1.700 εργαζομένων.

Οι επίσημοι δείκτες για την ανεργία στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, της έκτης οικονομίας του πλανήτη σκαρφάλωσαν στο 12,4% για το μήνα Αύγουστο από 12,2% σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times καθώς χάθηκαν οριστικά 33.500 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που καταγράφονται απώλειες θέσεων εργασίας δίχως να δημιουργηθούν νέες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ