Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Οργανώνουν την αντεπίθεσή τους

Με 4ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) την Παρασκευή, 24 Σεπτέμβρη, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στις απολύσεις και τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, όπως αποφάσισαν στην πρόσφατη γενική τους συνέλευση. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β - πλ. Μητροπόλεως) και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη και νομό της χώρας, ενώ ταυτόχρονα δίνουν τη μάχη για την ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στα ταξικά κλαδικά τους συνδικάτα.

Οπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα «ΑΤΛΑΝΤΙΚ», «η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ "ΑΤΛΑΝΤΙΚ" παίρνοντας υπόψη της τη συσπείρωση και τη δυναμική της συλλογικής μας δράσης όλο το προηγούμενο διάστημα, παίρνει τα μέτρα της αξιοποιώντας διάφορες μορφές διάσπασης των εργαζομένων. Αξιοποιούν τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, στην ΓΣΕΕ, την ΟΙΥΕ, οργανώσεις που έχουν μετατραπεί σε εργαλεία του κεφαλαίου, χτυπούν στο "ψαχνό" μαζί με την κυβέρνηση, την τρόικα και την εργοδοσία τα εργασιακά δικαιώματα».

Μάλιστα, στις προσπάθειες της εργοδοσίας να αποπροσανατολίσει και να φιμώσει αντιδράσεις και την ολοένα αυξανόμενη διάθεση για αγώνα των εργαζομένων προστέθηκε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο της οικογένειας «Αποστόλου». Αυτό αποδεικνύει περίτρανα η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με την τελευταία ανακοίνωσή της, η οποία αφού ανακάλυψε μετά από μήνες ότι οι εργαζόμενοι στα «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, συναντήθηκε με την εργοδοσία, η οποία και την «καθησύχασε» για τους σχεδιασμούς και τις ενέργειές της ώστε η επιχείρηση να καταστεί βιώσιμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ