Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Παρέμβαση εισαγγελέα για στημένους αγώνες

Συντονισμένες ενέργειες από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μπαίνουν σε εφαρμογή, σχετικά με τους στημένους αγώνες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Να σημειωθεί ότι την αντίδραση του Αρείου Πάγου προκάλεσε χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ποντίκι» που μιλά για προπονητές με δυσθεώρητα ποσά καταθέσεων και διαιτητές που στοιχημάτιζαν σε διάφορους αγώνες. Ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Ι. Τέντες ανέθεσε την υπόθεση στον αντιεισαγγελέα Αν. Κανελλόπουλο, ο οποίος κάλεσε τον εκδότη της εφημερίδας Αν. Δελατόλα (την ερχόμενη Τρίτη), να προσκομίσει στοιχεία που τεκμηριώνουν το δημοσίευμα, για να κρίνει αν θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Την ίδια ημέρα, έχει κληθεί και ο πρόεδρος του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης, γιατί η υπηρεσία του, ερευνά το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ταυτόχρονα με την έρευνα στον Αρειο Πάγο, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, έχει δώσει εντολή στους δύο εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού εγκλήματος να διερευνήσουν τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για στημένα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

  • Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφ. Πιλάβιος συναντήθηκε χτες με τον Ειδικό Γραμματέα της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), Γ. Καπελέρη. Αντικείμενο η έρευνα που διενεργεί η υπηρεσία για το ποδόσφαιρο και οι πληροφορίες για εμπλοκή παραγόντων και διαιτητών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ