Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απογυμνωμένες οι υπηρεσίες του ΙΚΑ

Τα αποτελέσματα της συνειδητής υποβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας από ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ανέδειξε η χτεσινή, δυναμική παρέμβαση που έκαναν στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Ανω Λιοσίων εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής (περιλαμβάνει τους συνενωμένους δήμους Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής). Στην παρέμβαση συμμετείχε και ο υποψήφιος δήμαρχος Φυλής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Τσιουμπρής.

Οι εκπρόσωποι της επιτροπής συνομίλησαν με πολλούς ασφαλισμένους αλλά και με τους γιατρούς του υποκαταστήματος που κατήγγειλαν πως αυτό υπολειτουργεί. Οπως επισήμαναν, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες και η κατάσταση θα χειροτερέψει καθώς αναμένεται να λήξουν οι συμβάσεις γιατρών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες και στο πλαίσιο συγχωνεύσεων δημόσιων υπηρεσιών, δεν αποκλείεται ακόμα και η κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ζεφυρίου και η συνένωσή του με αυτό των Ανω Λιοσίων.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων από την πλευρά τους κάλεσαν γιατρούς και ασφαλισμένους να απαιτήσουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους με πλήρη λειτουργία και των δύο υποκαταστημάτων με όλο το αναγκαίο προσωπικό. Ιδιαίτερα κάλεσαν τους γιατρούς να δείξουν απειθαρχία σε τυχόν εντολές να μη δέχονται ασθενείς που δεν έχουν βιβλιάρια υγείας λόγων έλλειψης ενσήμων ή άλλους λόγους και να μην υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος που να μην εξεταστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ