Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Επιλογές
Νέες πρεμιέρες
«Κεκλεισμένων των θυρών»
«Κεκλεισμένων των θυρών»
  • Πρεμιέρα του έργου «Κεκλεισμένων των θυρών» του Ζαν-Πωλ Σαρτρ, τη Δευτέρα, στην Κεντρική Σκηνή του «Νέου Ελληνικού Θεάτρου» του Γιώργου Αρμένη, (κάθε Δευτέρα και Τρίτη). Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές. Σκηνοθεσία Εφη Μουρίκη. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Εφη Μουρίκη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Γιώργος Πολυχρονόπουλος. Το έργο του γνωστού δραματουργού, πρωτοπαρουσιάστηκε το 1944 στο Λονδίνο κι από τότε κατέχει εξέχουσα θέση στον παγκόσμιο θεατρικό χάρτη. Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους, πρόσφατα νεκροί, ο Garcin, η Inez και η Estelle οδηγούνται στην κόλαση από ένα μυστηριώδη υπηρέτη, η οποία κόλαση, όπως απεικονίζεται στο συγκεκριμένο έργο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σαλόνι με τρεις ίδιους καναπέδες διαφορετικής απόχρωσης. Δεν υπάρχουν καθρέφτες, δεν υπάρχουν παράθυρα, δεν υπάρχουν βιβλία. Δεν υπάρχει ύπνος, ούτε καν δάκρυα. Το εγκληματικό τους παρελθόν, οι αντιδικίες, οι διαξιφισμοί, οι ειρωνείες, οι ηθικοί και μη εκβιασμοί, τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι τελείως παράλογο να προσπαθούν να ξεχάσουν την παρουσία των άλλων.
  • Την Τρίτη, για τέταρτη χρονιά, ανεβαίνει στο «Μικρό Παλλάς», η παράσταση «Ηρωες», που θα παίζεται κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη. Μια παρέα ηθοποιών και τραγουδιστών σχολιάζουν με το δικό τους τρόπο τη σύγχρονη πραγματικότητα. Σάτιρα, χορός, τραγούδι, ένα παιχνίδι λέξεων και αισθημάτων μας ταξιδεύει στο χώρο και το χρόνο. Οι «Ηρωες» εμπνέονται από το κιτς, την παιδική τρέλα και την κοινωνική αντίφαση. Εξοργίζονται με το ψεύτικο και αναζητούν το γέλιο, την αλήθεια και το λυρισμό. Στη σκηνή οι: Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Καϊκής, Βίκη Καρατζόγλου, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Μυλωνάς, Ματίνα Νικολάου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου. Κείμενα Ελένης Γκασούκα. Παίζουν οι μουσικοί: Σάκης Βαργιεμτζίδης - Πλήκτρα/ Ενορχήστρωση. Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος - Ηλεκτρική Κιθάρα, Μπουζούκι. Sam Marlieri - Πνευστά. Παρασκευάς Κίτσος - Ηλεκτρικό Μπάσο. Σπύρος Καραμήτσος - Τύμπανα. Τα τραγούδια διαλέγει ο Πάνος Σουρούνης.
  • Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου», παρουσιάζει (μέχρι 17/10), τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αχταρμίξ 3 - όλα εδώ πληγώνονται», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θωμά Βελισσάρη, στο Studio «Αργώ». Η μουσική της παράστασης βασίζεται κυρίως στο έργο του Διονύση Σαββόπουλου «Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια». Σκηνικό - κοστούμια: Μαρίνα Γκούμλα. Μουσική Επιμέλεια: Γρηγόρης Μωϋσιάδης. Παίζουν: Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ