Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Στο έλεος της αδιαφορίας η Α2

Για μια ακόμη φορά, τα άλυτα προβλήματα που ταλανίζουν την Α2 κατηγορία με ευθύνες πρώτιστα της πολιτείας, αλλά και της Ομοσπονδίας έχουν φέρει σε δεινή θέση τα σωματεία της κατηγορίας που πλέουν απειλούν να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα οι ομάδες της Α2, αν δεν πραγματοποιήσει η πολιτεία τις απαιτήσεις τους. Χτες, άκαρπη ήταν η συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων της Α2 με την ΕΟΚ, όπου οι δύο πλευρές συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν την κατηγορία. Οι Τσαγκρώνης και Βιτζηλαίος που εκπροσώπησαν την ομοσπονδία λόγω απουσίας του Γιώργου Βασιλακόπουλου, υποσχέθηκαν στις ομάδες ότι θα λάβουν τα οδοιπορικά μέχρι το τέλος του χρόνου, όταν δηλαδή πάρει η ΕΟΚ τις δόσεις από την ΓΓΑ.Οι εκπρόσωποι των ομάδων θα συναντηθούν τις επόμενες μέρες με τον αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού. Τονίζουν πως δε θα κατέβουν στο πρωτάθλημα σε περίπτωση που δεν υπάρξει δέσμευση για τις επιχορηγήσεις και το Ασφαλιστικό. Επίσης, μίλησαν και για το ενδεχόμενο που δε θα πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής το Μαρούσι. Τότε το Παγκράτι, και αν δεχτεί ο Αρκαδικός, θα πάρουν τη θέση της ομάδας των «βορείων προαστίων» στην Α1. Πάντως η θέση του ΕΣΑΚΕ (αρμόδια αρχή για την Α1) είναι σε περίπτωση αποκλεισμού του Αμαρουσίου να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 13 ομάδες.

Κρατική βοήθεια στους επιχειρηματίες

Για άλλη μία φορά, η κρατική χείρα βοηθείας σπεύδει να σώσει τους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των ομάδων της Α1, αφού η ΕΡΤ υπέγραψε με τον ΕΣΑΚΕ συμβόλαιο συνεργασίας που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 11 από τις 14 ομάδες της κατηγορίας μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Εξαιρούνται οι ΑΕΚ, Αρης και ΠΑΟΚ που έχουν συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι.

ΚΥΠΕΛΛΟ: Για ...μια από τα ίδια στον τελικό

Για μια ακόμη χρονιά η διοργάνωση του Κυπέλλου πιθανότατα (και εκτός απροόπτου) θα κλείσει με τους δύο αιώνιους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να δίνουν ραντεβού στον τελικό, αφού μετά την κλήρωση των προημιτελικών που έγινε χτες οι δυο αντίπαλοι θα συναντηθούν μόνο στον τελικό. ΠΑΟΚ - Ικαρος (1), Αρης - Μαρούσι (2), Πανελλήνιος - Ολυμπιακός (3) και Κολοσσός - Παναθηναϊκός (4) είναι τα ζευγάρια στους οκτώ, ενώ στα ημιτελικά (που θα είναι διπλοί αγώνες) θα κοντραριστούν οι: Νικητής 1 - Νικητής 3, Νικητής 2 - Νικητής 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ