Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
Κι άλλη αντιλαϊκή «συμμαχία»

Μετά τη λεγόμενη «σχολική συμμαχία κατά της ακρίβειας», τώρα ξεπρόβαλε νέα «συμμαχία» αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων, πάντα με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Ο τίτλος αυτής «Συμμαχία για την υγεία», με πρωτεργάτες το Ινστιτούτο Καταναλωτών της ΓΣΕΕ, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και έναν ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο οποίος, μάλιστα, φροντίζει να «παίζει» τη σχετική «είδηση» κάθε 15 λεπτά για να μαθαίνουν οι εργαζόμενοι - ακροατές ποιες είναι οι πραγματικές πρωτοβουλίες στήριξής τους τις δύσκολες ώρες της κρίσης...

Οι «σύμμαχοι», λοιπόν, καλούν γιατρούς και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να δηλώνουν συμμετοχές προσφέροντας, π.χ., δωρεάν ιατρικές εξετάσεις. Δηλαδή, καλούν ιδιωτικές εταιρείες να φροντίσουν το φιλανθρωπικό τους προφίλ, μοιράζοντας σήμερα δωρεάν, π.χ., τη διάγνωση μιας ασθένειας και προσδοκώντας ότι αύριο ο ασθενής θα τους χτυπήσει την πόρτα μεγαλώνοντας το πελατολόγιό τους. Μάλιστα, οι συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές, ειδικά αυτή την περίοδο που δεν περνά μέρα χωρίς να βγουν τα στελέχη της κυβέρνησης και να αναγγείλουν νέες εξετάσεις και φάρμακα που για να εξασφαλίσει ο λαός πρέπει να βάλει το χέρι του βαθιά στην τσέπη.

Οπως εξηγεί το σχετικό σποτ, στόχος είναι περισσότεροι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι αυτό:

  • Γιατί, η συστηματική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απαιτεί ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, κεντρικά σχεδιασμένο Σύστημα Υγείας: Με Κέντρα Υγείας διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα, συνδεδεμένα με τους τόπους δουλειάς και μόρφωσης. Εξοπλιζόμενο διαρκώς με τους «καρπούς» της τεχνολογίας και της επιστημονικής έρευνας, που θα τίθενται στη διάθεση του λαού. Εφοδιαζόμενο με τους «καρπούς» μιας κρατικής φαρμακοβιομηχανίας, που θα διασφαλίζει την επάρκεια και ασφάλεια του φαρμάκου, το ότι η έρευνα, παραγωγή και διακίνησή του δεν είναι υπόθεση των μονοπωλίων.
  • Γιατί, πραγματική φροντίδα της Υγείας του λαού δεν είναι να περιμένεις να κάνει μια εξέταση κάποιος για να διαπιστώσεις τις (προφανώς αρνητικές) συνέπειες που έχει στους εργαζόμενους το νερό του Ασωπού ή η χρήση επικίνδυνων πρώτων υλών στη βιομηχανία ή η εντατικοποίηση της δουλειάς. Φροντίδα της υγείας δεν είναι να βάζεις τον εργαζόμενο να δουλεύει και να ζει σε συνθήκες που ευνοούν την εμφάνιση καρκίνου και μετά να κάνει διάγνωση της ασθένειας. Φροντίδα της υγείας είναι, καταρχήν, να διαμορφώνεις ένα περιβάλλον ζωής και εργασίας που εκμηδενίζει τους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Ολα αυτά, καθώς και το ότι υπάρχει σήμερα όλος ο απαραίτητος υλικός πλούτος, κάνουν πως δεν το ξέρουν οι «σύμμαχοι»... Και βέβαια πρώτοι και καλύτεροι οι δήμαρχοι και αιρετοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (που γι' αυτό άλλωστε και συγκρότησαν το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας) τρέχουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να βολευτεί ο λαός με ελεημοσύνες και να μην ξεσηκωθεί ενάντια σε όσους πλουτίζουν πουλώντας του φάρμακα και υπηρεσίες Υγείας. Ο λαός πρέπει να τους δώσει ηχηρή απάντηση στις 7 του Νοέμβρη. Με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»!


Α. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ