Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΒΟΛΟΥ
Απορρίπτουν εκατοντάδες αιτήσεις λαϊκών οικογενειών

Συντονισμένη αγωνιστική παρέμβαση σήμερα, από ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στην Αθήνα
Παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο Βόλου, για την απόρριψη εκατοντάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, η Λαϊκή Επιτροπή Μαγνησίας, η οποία έχει συγκροτηθεί από εκπροσώπους του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ, (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, (ΜΑΣ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, (ΟΓΕ).

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει: «Για άλλη μια χρονιά οι θέσεις σε παιδικούς σταθμούς είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες και από τις αιτήσεις που έγιναν, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται σχεδόν 300 παιδιά στο Δήμο Βόλου και 30 στην Νέα Ιωνία. Σε αυτά δε συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούσαν να κάνουν, ή δεν έκαναν αίτηση για διάφορους λόγους (ετεροδημότες, μεταναστόπουλα). Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και σε απαραίτητες υποδομές,(κατάλληλοι χώροι και αίθουσες, παιχνίδια και λοιπός εξοπλισμός) είναι μεγάλες. Παρ' όλα αυτά, τα τροφεία είναι στα ύψη, ως ένα ακόμη βήμα στην εμπορευματοποίηση της προσχολικής αγωγής».

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί τους γονείς που στερούνται και αυτού του δικαιώματος «να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην υποταχθούν στη λογική "δε γίνεται και τίποτα" και να οργανώσουν την αντίδρασή τους και τον αγώνα με κατά τόπους επιτροπές, μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ