Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ
Νέα απεργία την Πέμπτη

Με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη αντιδρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ στο σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και την απελευθέρωση των μεταφορών. Στον αντίποδα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, στη χτεσινή προγραμματισμένη συνάντηση με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ θα προχωρήσουν κανονικά και ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών που συμμετείχε στην χτεσινή συνάντηση επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεση των ταξικών δυνάμεων απέναντι σε αυτήν την πολιτική και απαίτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι οι ταξικές δυνάμεις θα συνεχίσουν τον αγώνα, καλώντας σε συσπείρωση και πάλη τους εργαζόμενους, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, για να διεκδικήσουν σιδηρόδρομο που να υπάγεται σε ένα ενιαίο δημόσιο φορέα μεταφορών και συγκοινωνιών, ο οποίος θα αποτελεί λαϊκή υπηρεσία και θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σπουδαιότητα, καθώς η πλειοψηφία της ΠΟΣ, παρότι στα λόγια ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, στην πράξη η αδιέξοδη και αποπροσανατολιστική τακτική της δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και την πολιτική της, αφού και την «ανταγωνιστικότητα» στηρίζει και την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών (προϋπόθεση αποτελεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ), αλλά - όπως λέει - με «κανόνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ