Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα δικαστήρια για τα... αυτονόητα

Χρειάστηκε να προσφύγουν στα δικαστήρια 37 εργαζόμενοι του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων για να τους πληρώσει το Δήμος τα χρήματα που αυτοί κατέβαλαν για την αγορά ειδών ατομικής προστασίας και ασφάλειας (γάντια, γαλότσες, μάσκες φόρμες κλπ.)!

Ειδικότερα, ο Αρειος Πάγος υποχρέωσε τον Οργανισμό Νεολαίας να καταβάλει στους 37 υπαλλήλους καθαριότητας, οδηγούς και εργάτες τα χρήματα που έδωσαν στη διετία 2002-2004 για να αγοράσουν τα είδη ατομικής προστασίας.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται ότι ο Οργανισμός υποχρεούται να χορηγεί στους απασχολούμενους σ' αυτόν τα είδη ατομικής υγιεινής και ασφάλειας δύο φορές το χρόνο. Τη μια φορά το μήνα Οκτώβρη (χειμερινά) και τη δεύτερη φορά το Μάη (θερινά). Σε περίπτωση που ο Οργανισμός δεν προχωρήσει στον αναγκαίο διαγωνισμό για την αγορά των ειδών προστασίας, υποχρεούται να καταβάλει στους εργαζομένους την αξία των ειδών αυτών με την προσκόμιση των σχετικών τιμολογίων και αποδείξεων. Ετσι, το δικαστήριο επιδίκασε την αξία των ατομικών ειδών προστασίας, καθώς η δημοτική αρχή αρνούνταν να εκπληρώσει την υποχρέωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ