Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΣΑΚ
Πιο κοντά στις κινητοποιήσεις

Πιο ορατό έγινε πλέον το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από πλευράς παικτών ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο μπάσκετ, μετά και τη χτεσινή άκαρπη συνάντηση που είχαν μέλη του ΠΣΑΚ με τον υφυπουργό Πολιτισμού και αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Γιώργο Νικητιάδη. Ο τελευταίος κάλεσε εσπευσμένα το Σύνδεσμο των παικτών, μετά τα όσα ειπώθηκαν στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για το νέο πρωτάθλημα, όπου οι παίκτες έκαναν λόγο για κινητοποιήσεις αφού κανένα από τα σημαντικά τους αιτήματα (και παρά τις υποσχέσεις και τις συναντήσεις με τους αρμοδίους) δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα. Η συνάντηση δεν άλλαξε τα δεδομένα. Ο υφυπουργός δε δεσμεύτηκε για τίποτα και το ενδεχόμενο της απεργίας, που μπορεί μάλιστα να είναι και διαρκείας, συνεχίζει να πλανάται πάνω από την Α1! Ο υφυπουργός ούτε εξήγησε επαρκώς γιατί δεν έχει κατατεθεί ως τώρα η τροπολογία, με την οποία ρυθμίζονται ορισμένα βασικά αιτήματα των παικτών που έχουν συμφωνηθεί με ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ (ασφαλιστικό της Α2, αύξηση του εγγυημένου μπάτζετ των ΚΑΕ της Α1 από 10% σε 15% του συνολικού μπάτζετ, απαγόρευση μεταγραφών σε όσες ομάδες χρωστούν κλπ.), ούτε δεσμεύθηκε για οτιδήποτε. Μάλιστα, προσπάθησε να καθησυχάσει τον ΠΣΑΚ λέγοντας πως η ψήφιση της τροπολογίας είναι καθαρά τεχνικό θέμα και πως δεν πρέπει να ανησυχούν, ωστόσο δε δεσμεύτηκε πότε θα γίνει αυτό! Δε δεσμεύτηκε επίσης ούτε για το πότε θα αρχίσει ο διάλογος με τους υπόλοιπους φορείς (ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ) για να ρυθμιστούν και τα υπόλοιπα αιτήματα των παικτών που χρονίζουν (μεταγραφές μεσούσης της περιόδου, ταμείο αλληλλοβοηθείας κλπ.). Το λόγο πλέον έχει η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη με τον ΠΣΑΚ να καλεί μέσω ανακοίνωσης τα μέλη του να παραβρεθούν στη «σημαντικότερη συνέλευση των τελευταίων ετών» όπως την αναφέρει.

Χέρι χέρι ...Ομοσπονδία - Επιχειρηματίες

Με αφορμή τις εξελίξεις στα θέματα των παικτών ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος συγκαλεί την προσεχή Δευτέρα σύσκεψη στα γραφεία της ΕΟΚ (που χτες αποφάσισε τη μετάθεση της εναρξης της Α2 στις 30/10 αντί για τις 16) με τη συμμετοχή του ΕΣΑΚΕ (διοργανώτρια αρχή της Α1) και των προέδρων των ΚΑΕ της Α1 αλλά αφήνει εκτός τον ΠΣΑΚ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ σε δηλώσεις του άφησε αιχμές για τα όσα δήλωσαν οι παίκτες για τα προβλήματά τους αλλά και οι προπονητές για το θέμα της βίας στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για την Α1. Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ επιτέθηκε στους παίκτες εκφράζοντας την απορία του(!) που η γιορτή για την Α1 έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους για να βγάλουν «επαναστατικά μανιφέστα» όπως είπε.

  • Για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου θα γίνουν σήμερα τα παιχνίδια: ΠΑΟΚ 16.30 ΠΑΟΚ-Ικαρος Καλ. , Χαλκιοπούλειο (18.30, ΕΤ-1) Πανελλήνιος - Ολυμπιακός, Βενετόκλειο (16.30, ΕΤ-1) Κολοσσός - Παναθηναϊκός. Ηδη έχει προκριθεί χωρίς αγώνα (αφού εγκατέλειψε το Μαρούσι) ο Αρης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ