Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ ΧΤΕΣ, οι δύο ειδικοί εφέτες ανακριτές, για να διεξάγουν την ανάκριση, στους τρεις κατηγορούμενους για την συμμετοχή τους στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Μαζιώτης, η Παναγιώτα Ρούπα και ο Κώστας Γουρνάς, είχαν στείλει επιστολή και δεν είχαν παρουσιαστεί για ν' απολογηθούν, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία. Και χτες, με δηλώσεις τους στο ίδιο πνεύμα, δεν απολογήθηκαν. Να υπενθυμίσουμε ότι και ο Νίκος Μαζιώτης κάνει απεργία πείνας, προκειμένου να ικανοποιηθεί αίτημα του Κ. Γουρνά να μείνει στις φυλακές Κορυδαλλού για να μπορεί να βλέπει τα παιδιά του.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΟΥΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Κατά της έκδοσης του Κούρδου Ασλάν Ταϊφούν Οσκούκ τάχθηκε χτες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρ. Παπαδάκης. Κατά τη συζήτηση του αιτήματος των τουρκικών αρχών για έκδοση στην Τουρκία του Κούρδου αγωνιστή, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ρ. Παπαδάκης, υποστήριξε ότι δε συντρέχει λόγος έκδοσής του για έκτιση του υπολοίπου της ποινής (απομένουν τέσσερις μήνες και 16 μέρες), ενώ αναφέρθηκε και σε έγγραφο της διεθνούς αμνηστίας, όπου σημειώνεται ο κίνδυνος να υποστεί βασανιστήρια. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο για μη δίκαιη δίκη και κακομεταχείριση στη γειτονική χώρα λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων και χαρακτήρισε τυχόν κράτησή του ασύμβατη με τα προβλήματα υγείας που έχει.

ΥΠΟΘΕΣΗ Π. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ: Για τις 2 Νοέμβρη 2010 αναβλήθηκε η συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου της αναίρεσης που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες για υπόθεση του τέως βουλευτή της ΝΔ Π. Μαντούβαλου. Η αναίρεση αφορούσε το μέρος της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας που αθώωνε τον τέως βουλευτή από την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Μαντούβαλος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της απόπειρας απάτης και παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ: Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς που θα κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, από σήμερα τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 αύριο το πρωί, καθώς λόγω εργασιών για την κατεδάφιση της παλιάς γέφυρας του Ανισόπεδου κόμβου Πάχης, θα γίνουν εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, που θα κλιμακωθούν μέχρι τον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Μεγάρων και Κινέττας.

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΔΙΚΗ: Την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δίκη για τη δράση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», προκάλεσε χτες, η διαπίστωση πως στην αίθουσα υπήρχαν τρεις κάμερες. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι κάμερες αυτές δεν καταγράφουν εικόνα αλλά τη μεταφέρουν σε μία άδεια αίθουσα για λόγους ασφαλείας. Η υπεράσπιση ζήτησε να ξηλωθούν οι κάμερες και να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος αυτών που τις τοποθέτησαν. Να υπενθυμίσουμε ότι για το λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», στο εδώλιο κάθονται 20 άτομα με κατηγορίες που αφορούν τη συμμετοχή τους σε αυτό. Στο συγκεκριμένο αποδίδεται και η απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2007.

ΛΗΣΤΕΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ: Πέντε άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν προχτές το μεσημέρι στην Εξοχή Δράμας από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος αλλά και συνοριοφύλακες. Και οι έξι κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές από κοιμητήριο στην Πετρούσα Δράμας και για παράβαση του Νόμου περί Οπλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ