Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εξελίξεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν επίθεση στις εργασιακές τους σχέσεις, με μηδενικές αυξήσεις, μειώσεις μισθών, απολύσεις. Σήμερα, οι τεχνικοί της ελληνικής ραδιοφωνίας με απόφαση του ΔΣ της ΕΤΕΡ πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 12 το μεσημέρι.

Οι τεχνικοί διαμαρτύρονται γιατί η δεύτερη διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες, ακυρώνει την πρώτη διαιτητική απόφαση, η οποία προέβλεπε αυξήσεις 1,5% από 1.1.2010 και 1,5% από 1.9.2010. Η νέα κατ' έφεση διαιτητική απόφαση ακυρώνει την προηγούμενη και προβλέπει μηδενικές αυξήσεις. Το ΔΣ της ΕΤΕΡ ζητά την άμεση κατάργηση του αντεργατικού νόμου Λοβέρδου (ν. 3871/2010), μη κατάργηση των ΣΣΕ και «όχι» στην αποδόμηση του ΟΜΕΔ.

Τη συμπαράστασή της στους τεχνικούς ραδιοφωνίας εκφράζει με ανακοίνωσή του και το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων ανακοίνωσε και ο ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας «4π Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ» (εκδίδει τα περιοδικά «Ram», «Hitech», «ramKid», «Total Xaker», «National Geographic» και μια σειρά άλλες εκδόσεις περιοδικών, βιβλίων και ψηφιακών μέσων). Η εταιρεία απασχολεί περίπου 100 εργαζόμενους με μισθολόγιο και άλλους τόσους που αμείβονται με «μπλοκάκια».

Χτες, συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους ιδιοκτήτες (Χατζής και Σπίνουλας) με το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ και συνεργαζόμενες Ενώσεις. Οι ιδιοκτήτες από τη μία πλευρά επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών και από την άλλη ισχυρίστηκαν ότι δε θα παραβιάσουν τις ΣΣΕ (;). Παράλληλα, δήλωσαν στις Ενώσεις ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν πως δε θα προχωρήσουν και σε απολύσεις, αν δεν ...εξομαλυνθεί η κατάσταση στην επιχείρηση. Αμέσως μετά ακολούθησε συνέλευση των εργαζομένων με την παρουσία των εκπροσώπων των Ενώσεων, όπου έκδηλη ήταν η ανησυχία τους για το μέλλον.

Την αντίθεσή του σε όλες τις ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων στους δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», δηλώνει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σημειώνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση δεν θα δεχτεί καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους αμοιβής και εργασίας των συναδέλφων». Τονίζει δε ότι οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί στους δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς «δε θα μεταβληθούν σε δημοτικούς υπάλληλους, καταργώντας την έννοια της ενημέρωσης ως δημόσιο αγαθό».

Καταστρατήγηση των ΣΣΕ από τη διεύθυνση Τεχνικής Λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού «STAR CHANNEL» καταγγέλλει και το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ (τεχνικοί ιδιωτικής τηλεόρασης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ