Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεν πάει άλλο! Κλιμακώνουμε τον αγώνα!

Εκλέχτηκε νέα τοπική Γραμματεία και αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για τις 19 και τις 21 Οκτώβρη

Η δεύτερη τοπική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χτες στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από τους 120 ορισμένους αντιπροσώπους αλλά και από πλήθος φοιτητών που ήρθαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν από το ΠΑΜΕ ο Γιάννης Νοτάκης, από την ΠΑΣΕΒΕ ο Γιάννης Παπάζογλου, από την ΠΑΣΥ ο Σωκράτης Γραβαλάς και από το ΔΣ της ΟΓΕ η Δέσποινα Γραμματικοπούλου.

Από τη συζήτηση μεταφέρθηκε πλούσια εμπειρία μέσα σε κλίμα αγωνιστικού ενθουσιασμού, ενώ το συμπέρασμα που προέκυψε είναι πως οι φοιτητές, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών δεν αντέχουν άλλο. Το κόστος σπουδών έχει εκτοξευτεί ενώ παράλληλα ο μισθός των γονιών τους έχει μειωθεί αισθητά. Οι περισσότεροι από αυτούς αναγκάζονται να δουλέψουν, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους γιατί δεν τα βγάζουν πέρα.

Αξιοποιώντας τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία που προέκυψε από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις που ανέπτυξε το ΜΑΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, αποφασίσθηκε να κλιμακώσουν τον αγώνα προκειμένου να μην πληρώσουν οι φοιτητές ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για τις σπουδές τους. Αναδείχθηκε η ανάγκη της συμπόρευσης του ΜΑΣ, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ προκειμένου να οικοδομηθεί η λαϊκή συμμαχία που στο στόχαστρο θα βάλει την ίδια την εξουσία των μονοπωλίων.

Στη συνάντηση, αποφασίστηκε ακόμα η διεξαγωγή κινητοποίησης την Τρίτη 19/10 για δωρεάν μεταφορές ενώ υιοθετήθηκε η πρόταση του συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών και της επιτροπής αγώνα Φυσικού για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου την Πέμπτη 21/10 στις 12 μ.μ. στην πλατεία Χημείου. Τέλος, αποφασίστηκε η διεξαγωγή πλατιάς καμπάνιας για τους εργαζόμενους φοιτητές που θα διαρκέσει ολόκληρο το Νοέμβρη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέας τοπικής γραμματείας του ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ