Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντικομμουνισμός με τερατώδη ψεύδη

Στην εκπομπή της ΕΤ1 «Ιστορείν και εξιστορείν» (17-9-10) την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Τζανετάκος, καλεσμένος ήταν κάποιος κύριος, ονόματι Καλύβας. Ανάμεσα στις προσωπικές του απόψεις και στα πρωτάκουστα πράγματα που είπε σε βάρος του ΚΚΕ για τον εμφύλιο πόλεμο 1946-1949, είπε και το εξής τερατώδες ψέμα: «Ο Δημοκρατικός Στρατός της Ελλάδος έστελνε τα παιδιά του "παιδομαζώματος", δεκατεσσάρων και δεκαπέντε ετών, στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης για να εκπαιδευτούν στρατιωτικά και μετά τα ξανάφερνε στην Ελλάδα, βάζοντάς τα στο "σφαγείο", όπως είπε, για να πολεμήσουν στον εμφύλιο».

Φαντάζομαι ότι κάθε αντικειμενικός άνθρωπος που είδε την εκπομπή θα αντιλήφθηκε ότι ψευδολογούσε, συνειδητά, ο κύριος αυτός. Γιατί, παράλληλα με τη σπίλωση που πήγε να κάνει στο ΚΚΕ, επιχείρησε να διαστρεβλώσει και την ιστορική αλήθεια για τον Εμφύλιο και για το ΔΣΕ.

Θα ήθελα να του πω ότι τα παιδιά εκείνα δεν ήταν παιδιά του «παιδομαζώματος», αλλά παιδιά του «παιδοσώσιμου» για να σωθούν και κανένα απ' αυτά δεν ήρθε στην Ελλάδα να πολεμήσει στον Εμφύλιο. Ολα έμειναν στις σοσιαλιστικές χώρες και σπούδασαν. Επέστρεψαν στην πατρίδα ως ειδικευμένοι επιστήμονες και τεχνικοί, υψηλής κατάρτισης και ειδίκευσης για να δουλέψουν, μα δε βρήκαν δουλειά με βάση τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα τους στη χώρα μας...

Σχετικά, θα ήθελα να παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από τη συγκινητική επιστολή του Νίκου Τσάγκα που είχε δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη» πριν μερικά χρόνια σε επίρρωση των όσων είχα γράψει στο διήγημά μου «Ο Λευτέρης και το "παιδομάζωμα"» που είχε είχε δημοσιευτεί επίσης στον «Ριζοσπάστη» στις 27-3-2005.

«...Το λεγόμενο "παιδομάζωμα" έσωσε χιλιάδες παιδιά της υπαίθρου στη Βόρεια Ελλάδα από την αστυνομοκρατία και δυστυχία που βασίλευε στη χώρα» και συνεχίζει: «...Τα παιδιά που "απήχθησαν βιαίως" από τις μανάδες τους, όπως έγραφαν οι εκθέσεις της ντόπιας και αγγλοαμερικάνικης μαύρης προπαγάνδας, δεν ήταν άλλα από τα παιδιά των μαχητών του ΔΣΕ. ...Ενα ακόμη ζωντανό παράδειγμα αποτελούν και τα 150 παιδιά από το χωριό Πλαγιά (Ζέρμα) Κόνιτσας Ιωαννίνων, που για να σωθούν από τον εφιάλτη της καταστροφής του εμφυλίου πολέμου 1946-1949, με δική τους θέληση και τη θέληση των γονιών τους, πήγαν στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Αυτό ήταν πραγματικό παιδοσώσιμο κι όχι "παιδομάζωμα". Εκεί πέρασαν μια χαρούμενη, ευτυχισμένη και αξέχαστη ζωή...».

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ο κ. Καλύβας ας είναι λίγο προσεκτικός όταν μιλάει για «παιδομάζωμα» του ΔΣΕ. Και ο κύριος Τζανετάκος, ας προσέχει κι αυτός να μην παίζει το ρόλο του αβανταδόρου στις εκπομπές του, οι οποίες μετατρέπονται κατά διαστήματα σε αντιδραστικό εργαλείο σε βάρος του ΚΚΕ.

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΟΥΒΕΤΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ