Κυριακή 17 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δόσεις για πετρέλαιο θέρμανσης

«Σημείο των καιρών» είναι η προσφορά μιας εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών, που για την περιοχή της Αττικής προσφέρει 6 άτοκες δόσεις για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, εφόσον η πληρωμή γίνει μέσω πιστωτικής κάρτας.

Αλλά και ...126 δόσεις να κάνει, ο κόσμος πάλι θα δυσκολευτεί, αφού οι επιβαρύνσεις είναι σωρευτικές, δεν έχουν να πληρώσουν μόνο το πετρέλαιο.

Η εταιρεία τη δουλειά της κάνει, γνωρίζοντας καλά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης με τις υψηλότατες τιμές του πετρελαίου, σε συνδυασμό με τη γενικότερη πολιτική που χτυπά αλύπητα το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της πολύ καλά. Εφόσον η δουλειά της είναι να διασφαλίζει τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών σε βάρος βεβαίως των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Γι' αυτό και η κυβέρνηση κάνει ότι δεν «ακούει» και ότι δε «βλέπει» την αγωνία του κόσμου. Αλλά κι όταν δείχνει να αντιλαμβάνεται, τάχα, το πρόβλημα, το προσπερνάει με ευκολία, μιλώντας για αναγκαίες θυσίες για το καλό του τόπου.

Αλλά, αργά ή γρήγορα, κάθε ψευδεπίγραφο επιχείρημά της θα καταρρεύσει και θα παρασυρθεί από το ποτάμι της λαϊκής οργής. Και η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επερχόμενες εκλογές είναι μια καλή αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ