Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΓΜΕ
Συγκέντρωση ενάντια στην απαξίωση του Ινστιτούτου

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους εξέφρασε ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση, τη μείωση προσωπικού και τη διαρκή απαξίωση του ρόλου του Ινστιτούτου.

Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του Ινστιτούτου για το 2011 θα είναι 30 εκατ. ευρώ (από 40 εκατ. ευρώ πέρσι), ενώ το 40% έως 50% απ' τα κονδύλια του ΕΣΠΑ πηγαίνει κυρίως σε εταιρείες που συνεργάζονται με το ΙΓΜΕ. Στο ΙΓΜΕ ακολουθείται η «τακτική» της απαξίωσης, ώστε στη συνέχεια να έρθει ως κάτι φυσιολογικό το ξεπούλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το προσωπικό σήμερα είναι μόλις 467 άτομα, ενώ το 2000 ήταν 1.200! Μάλιστα, οι ελάχιστες προσλήψεις 25 ατόμων επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, εγκεκριμένες και απ' τον ΑΣΕΠ από το 2006, δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα! Σημειώνεται επίσης ότι το έλλειμμα του τακτικού προϋπολογισμού του 2010 από 5,2 εκατ. ευρώ διογκώθηκε σε 8 εκατ. ευρώ, θέτοντας σε αμφισβήτηση ακόμη και τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους συγκεντρωμένους εξέφρασε ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που τόνισε ότι η υποβάθμιση του Ινστιτούτου είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και είναι ενταγμένη σε ένα συνολικό σχεδιασμό που θέλει τη χώρα πύλη εισόδου φτηνών υπηρεσιών, που παραδίδει λιμάνια, δημόσια γη, περιουσία και τον ορυκτό πλούτο στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Πρόκειται για μια πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, της γεωθερμίας και γενικότερα του ορυκτού πλούτου σε όφελος του λαού. Το οικονομικό πρόβλημα που επικαλείται η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του ΙΓΜΕ είναι ψεύτικο, όταν θεσπίζει διαρκώς τεράστιες φοροαπαλλαγές και επιχορηγήσεις για το κεφάλαιο. Το πρόβλημα δεν είναι λογιστικό, είναι πολιτικό, κατέληξε ο Κ. Ζιώγας, που κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν και με την ψήφο τους αυτήν την πολιτική υπερψηφίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ