Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ» - ΑΓΡΙΝΙΟ
Απλήρωτοι απ' τον Απρίλη!

Στο κενό η προσπάθεια της εργοδοσίας να διασπάσει τους εργαζόμενους προσλαμβάνοντας άλλους με δίμηνες συμβάσεις

Οι τραγικές συνέπειες που επιφέρει η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς, αναδεικνύονται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στην ιδιωτική κλινική «Ιπποκράτειο Ιδρυμα» (πρώην Κρικελή) στο Αγρίνιο όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και σήμερα με την εργοδοσία να τους οφείλει και αναδρομικά δυο χρόνων.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, η οποία, προσπαθώντας να σπάσει τον δίκαιο αγώνα τους και να βγει η δουλειά προσλαμβάνει εργαόμενους με δίμηνες συμβάσεις. Ομως η επιχείρηση διάσπασης δεν έχει περάσει.

Οι εργαζόμενοι σα μια γροθιά με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κόντρα στις προσωπικές απειλές και στον ψυχολογικό πόλεμο αντιστέκονται σθεναρά υπερασπιζόμενοι τον κόπο και τον ιδρώτα τους. Η εργοδοσία σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών της για το γεγονός ότι οφείλει δεδουλευμένα 6 μηνών, προβάλλει ως δικαιολογία ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε στην κλινική. Την απλήρωτη εργασία συμπληρώνουν τα ωράρια - λάστιχο, η μη καταβολή των ρεπό, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλχημείες σε ό,τι αφορά την δηλωμένη κατάσταση προσωπικού και των ειδικοτήτων προς την Επιθεώρηση Εργασίας που διαμορφώνουν συνθήκες σύγχρονου κάτεργου με ό, τι συνέπειες αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί η σιγή νεκροταφείου για το ζήτημα από σημαντική μερίδα των τοπικών ΜΜΕ παρά τη δημοσιοποίησή του από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων. Σε σχετική ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που παραδίδουν την υγεία στους ιδιώτες, την μετατρέπουν σε εμπόριο για ενίσχυση της επιχειρηματικής κερδοφορίας. Απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, καλεί σε πάλη για δημόσια και δωρεάν υγεία με μόνιμη εργασία, μισθούς και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε, με προχτεσινή της επίσκεψη στην κλινική, και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει μεταξύ άλλων πως «το νταραβέρι ανάμεσα σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, τράπεζες, ιδιώτες επιχειρηματίες στην υγεία, ιδιωτικούς ασφαλιστικούς ομίλους, φαρμακοβιομηχάνους και αβανταδόρικες προς τα συμφέροντα των ιδιωτών κυβερνητικές πολιτικές, ξεπερνά τα όρια της αναλγησίας, όταν παίζεται στις πλάτες εργαζομένων και ασθενών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ