Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Συνεχίζει την απεργία ο ΠΣΑΚ

Τα μέλη του ΠΣΑΚ δήλωσαν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους (φωτ. από την περσινή απεργία των παικτών)
Τα μέλη του ΠΣΑΚ δήλωσαν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους (φωτ. από την περσινή απεργία των παικτών)
H αδιαφορία των αρμοδίων (Πολιτείας, Ομοσπονδίας, ΕΣΑΚΕ) να ασχοληθούν με τα αιτήματα των παικτών που φθάνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην εφαρμόζουν ακόμα και αυτά που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ ολων των πλευρών εδώ και ένα χρόνο, οδήγησε τον Σύνδεσμο των παικτών να συνεχίσει την απεργία που έχει προκηρύξει από την προηγούμενη βδομάδα. Παρά τις φήμες περί αντιθέτου, την προχθεσινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Νικητιάδη που ήταν άκαρπη (καθώς δεν είχε τίποτα να τους πει) και τον πόλεμο των επιχειρηματιών (που έβγαζαν ανακοινώσεις συμμετοχής των ομάδων τους στην 1η αγωνιστική πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συνάντηση των παικτών ) το μήνυμα του ΠΣΑΚ προς τα μέλη του είναι σαφές... Η απεργία συνεχίζεται κανονικά. Παράλληλα ο Σύνδεσμος των παικτών καταγγέλλει τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΟΚ ότι πήραν πίσω ακόμα κι αυτά που είχαν υποσχεθεί καλώντας μέσω της χθεσινής του ανακοίνωσης τα μέλη του να μην απαξιώσουν τον αγώνα τους.

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε στην συνάντηση τα εξής: 1) Η πολιτεία δεν αναγνωρίζει τις δημόσιες δεσμεύσεις της για την λύση συγκεκριμένων προβλημάτων μας. 2) Η Ελληνική Ομοσπονδία δεν δέχεται την εφαρμογή της συμφωνίας την οποία η ίδια είχε υπογράψει προ δεκάμηνου. 3) Μας προτείνουν πλήρη κατάργηση των συμβολαίων, δεν δέχονται να είναι οι αθλητές μας ασφαλισμένοι συνταξιοδοτικά και προτείνουν οι καλαθοσφαιριστές της Α2 να πληρώνουν μόνοι τους ασφάλιση στο ΤΕΒΕ! Με άλλα λόγια, όχι μόνο θα μένουμε απλήρωτοι από τις ομάδες μας, αλλά θα πληρώνουμε από την τσέπη μας για να αγωνιζόμαστε... 4) Ταυτόχρονα με τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις ελεύθερου επαγγελματία που μας προτείνουν, στα δικαιώματα δεν δέχονται να μας επιτρέπεται να μετακινούμαστε ελεύθερα ούτε καν σε περίπτωση που η ομάδα στην οποία αγωνιζόμαστε δεν μας πληρώνει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν οι παίκτες : «Δυστυχώς όμως, παρόλο που αναγνωρίζουμε την καλή πρόθεση του υφυπουργού, καταλάβαμε ότι τόσο καιρό η προσπάθεια που γινόταν ήταν προφανώς προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν της ικανοποίησης των ουσιαστικών αιτημάτων μας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με ένα μήνυμα προς τα μέλη του ΠΣΑΚ: «Πλέον, η συμμετοχή οποιουδήποτε μέλους μας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, είναι ουσιαστική καταδίκη εκατοντάδων μελών μας στην απαξίωση και στην υποχρέωση να βρίσκονται σε εργασιακό μεσαίωνα».

Εκβιάζουν οι επιχειρηματίες

Μετά την απόφαση του ΠΣΑΚ για συνέχιση της απεργίας οι περισσότεροι παίκτες των ομάδων απέδειξαν ότι συμφωνούν με την γραμμή του συνδέσμου τους την ώρα όμως που κάποιοι επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες των ομάδων προσπαθούν να εκβιάσουν καταστάσεις. Χθες το απόγευμα με κοινή ανακοίνωση οι παίκτες οκτώ ομάδων της Α1 δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία. Ωστόσω δεν λείπουν και τα περιστατικά απεργοσπασίας. Ετσι αρκετά παιχνίδια παραμένουν στον αέρα. Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο τιμωρίας σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν αγωνιστεί στη νέα προγραμματισμένη πρεμιέρα του πρωταθλήματος (κινδυνεύει με μηδενισμό και αφαίρεση μέχρι και 6 βαθμούς). Μέχρι αργά χθες το βράδυ η κατάσταση με τις ομάδες είχε ως εξής: Ολυμπιακός: Συμμετοχή στον αγώνα, Καβάλα: Απεργία, Ηλυσιακός: Απεργία, Παναθηναϊκός: Συμμετοχή στον αγώνα, ΠΑΟΚ: Απεργία, ΑΕΚ: Συμμετοχή στον αγώνα (υπό προϋποθέσεις εάν κατέβει ο αντίπαλος), Ικαρος: Συμμετοχή στον αγώνα, Ηρακλής: Απεργία, Πανελλήνιος: Συμμετοχή στον αγώνα, Κολοσσός Ρόδου: Συμμετοχή στον αγώνα, Περιστέρι: Συμμετοχή στον αγώνα, Πανιώνιος: Απεργία, Μαρούσι: Απεργία.

  • Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην Α1 είναι: ΣΑΒΒΑΤΟ: Aρης-Ολυμπιακός (17.00), Καβάλα-Ηλυσιακός (17.00), Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19.00).ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΕΚ-Ικαρος (16.30), Ηρακλής-Πανελλήνιος (17.00), Κολοσός-Περιστέρι (17.00), Πανιώνιος-Μαρούσι (19.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ