Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τώρα τους φταίει το παρεμπόριο

Γαλλικές πολυεθνικές και Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) συναντήθηκαν, τα είπαν και ομονόησαν γύρω από τα θέματα του λεγόμενου παρεμπορίου και της διακίνησης προϊόντων απομίμησης.

Προχτές, ανακοίνωσε η ΕΣΕΕ, πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε η γαλλική πρεσβεία με τη συμμετοχή γαλλικών εταιρειών επώνυμων προϊόντων όπου πήρε μέρος και η Συνομοσπονδία με θέμα «την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της απομίμησης επώνυμων προϊόντων».

Βέβαια, η γαλλική πρεσβεία, τη δουλειά της έκανε φροντίζοντας για τα συμφέροντα των γαλλικών πολυεθνικών. Ελα, όμως, που στο πλευρό των πολυεθνικών έσπευσε να σταθεί και να ταυτιστεί και η ΕΣΕΕ για τους «κινδύνους», λέει, που ενέχουν τα προϊόντα απομίμησης και τις «αρνητικές συνέπειες για την ελληνική αγορά και την απασχόληση». Είκοσι δισ. η αξία του παρεμπορίου στην Ελλάδα, ισχυρίζεται, εννέα δισ. των προϊόντων απομίμησης...

Είναι ολοφάνερο ότι η διοίκηση της ΕΣΕΕ επιλέγει συστηματικά να αποσιωπά τις πραγματικές αιτίες της δραματικής πτώσης του τζίρου των μαγαζιών, της περιθωριοποίησης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών εμπόρων, της διαφαινόμενης ανοχής των καταναλωτών στο λεγόμενο παρεμπόριο. Και οι αιτίες βρίσκονται στις ίδιες τις πολιτικές στήριξης των μονοπωλίων, με τα οποία συμπλέει η γνωστή πλειοψηφία διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά της γιατί... δεν πωλούνται οι πανάκριβες φίρμες τους. Βρίσκονται στις πολιτικές στήριξης των μονοπωλίων και της ολομέτωπης επίθεσης στα λαϊκά εισοδήματα, στο γεγονός ότι τα λαϊκά νοικοκυριά γονατίζουν κάτω από την ακρίβεια και την κερδοσκοπία των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ