Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Σήμερα κατατίθεται το νομοσχέδιο - σκούπα

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Παιδείας το νομοσχέδιο - σκούπα, το οποίο θα νομοθετεί τις τελικές ρυθμίσεις στο εξεταστικό σύστημα του «ενιαίου» λυκείου και τους όρους πρόσβασης των αποφοίτων των ΤΕΕ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει το υπουργείο, θα περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις - φτιασιδώματα της μεταρρύθμισης που είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβρη (μείωση πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων σε 9, κατάργηση του προσωρινού απολυτηρίου, ταύτιση διδακτέας και εξεταστέας ύλης κλπ). Επίσης, θα ρυθμίζεται και το ζήτημα πρόσβασης των αποφοίτων του Β' κύκλου των ΤΕΕ στα ΤΕΙ αλλά και στα ΑΕΙ, με κατάργηση του προπαρασκευαστικού εξαμήνου και ενιαίες πανελλαδικές εξετάσεις.

Στο μεταξύ, χτες μαθητές απόφοιτοι του Β' κύκλου των ΤΕΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας να εισαχθούν στα ΤΕΙ χωρίς νέες εξετάσεις. Η απάντηση που πήραν από τον υφυπουργό Παιδείας Φ. Πετσάλνικο, με τον οποίο συναντήθηκαν, ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- αρνητική, καθώς όπως είπε ο υφυπουργός, φέτος θα ισχύσουν όσα προβλέπει ο νόμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ