Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απειλές, βία και ... παρωδία

Απειλές και προπηλακισμοί των παικτών, αγώνες - παρωδία όπου επαγγελματίες παίκτες αγωνίστηκαν εναντίον εφήβων ή έτοιμες ομάδες εναντίον μιας πεντάδας παικτών, απεργοσπάστες που την τελευταία στιγμή συντάχθηκαν με τις εντολές των ιδιοκτητών των ομάδων, περιστατικά χουλιγκανισμού συνέθεσαν το σκηνικό στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα, από πλευράς Ομοσπονδίας δε σταμάτησαν οι βολές, καθώς και οι προσωπικές (λεκτικές) επιθέσεις εναντίον μελών του ΠΣΑΚ.

Σε ΟΑΚΑ και Ελληνικό όπου έγιναν τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ με τον Ικαρο Καλλιθέας, οι αντιπροσωπείες του ΠΣΑΚ που βρέθηκαν εκεί να περιφρουρήσουν την απεργία έπεσαν θύματα της αστυνομικής βίας από τα ΜΑΤ που τους απώθησαν και τους προπηλάκισαν. Ανάλογη κατάσταση (αλλά με σεκιούριτι) αντιμετώπισε και το κλιμάκιο στην Καβάλα.

Αγώνες ...τσίρκο

Την ίδια ώρα και σε αγωνιστικό επίπεδο το θέαμα θύμιζε τσίρκο. Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πλήρεις, αφού οι Ελληνες παίκτες δε συμμετείχαν στην απεργία, επικράτησαν των πέντε ξένων του ΠΑΟΚ που έπαιξαν επί 40' και της μεικτής εφήβων - ξένων του Αρη αντίστοιχα, στην Καβάλα η τοπική ομάδα και ο Ηλυσιακός αγωνίστηκαν με ελλείψεις, ενώ μέσα σε όλα δεν έλειψαν και τα περιστατικά χουλιγκανισμού στο «Ιβανώφειο» και τον αγώνα του Ηρακλή με τον Πανελλήνιο που είχαν σαν αποτέλεσμα την εκκένωση των εξεδρών και τη διακοπή για μιάμιση ώρα του αγώνα.

Περιστατικά απεργοσπασίας

Απ' όλα αυτά ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν και τα περιστατικά της απεργοσπασίας με τους παίκτες των Πανιωνίου, Αμαρουσίου, Κολοσσού Ρόδου, Περιστερίου, Ικαρου Καλλιθέας (η πρόθεση των τελευταίων να αγωνιστούν κανονικά είχε σαν συνέπεια να σπάσει και η απεργία των Ελλήνων παικτών της ΑΕΚ) να παρατάσσονται κανονικά. Παράλληλα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά δυο μελών του ΔΣ του ΠΣΑΚ, των Γιάννη Μπορούση (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) και Δημήτρη Διαμαντίδη (ΠΑΟ) να κάνουν κανονικά προθέρμανση, ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους μέλη του Συνδέσμου προσπαθούσαν να διαφυλάξουν την απεργία. Ο πρώτος μάλιστα ήδη υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΣ του ΠΣΑΚ. Το δρόμο της παραίτησης μάλιστα από το ΔΣ του Συνδέσμου ακολούθησαν και οι Τσιάρας (αγωνίστηκε κανονικά με τον Πανιώνιο), καθώς και ο Δήμος Ντικούδης (μελλοντικός παίκτης της ΑΕΚ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ