Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
«Τροχάδην» για την πλήρη «απελευθέρωση»...

...αλλά και εναγώνια αναζήτηση αγοραστή για το 39% των ΕΛΤΑ

Με γοργούς ρυθμούς προωθεί η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς στη χώρα, ανταποκρινόμενη στο πλαίσιο που διαμορφώνει η σχετική κοινοτική οδηγία 2008/6/ΕΚ της 20ής Φλεβάρη 2008 και οι αξιώσεις της οικονομικής ολιγαρχίας για την «πλήρη υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η υπουργική απόφαση, με την οποία ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης αδειών κυκλοφορίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) κάτω των 4 τόνων σε επιχειρήσεις ταχυμεταφορών (courier). Στην απόφαση προβλέπεται ότι άδειες κυκλοφορίας ΦΙΧ οχημάτων κάτω των 4 τόνων μπορεί να χορηγούνται και σε επιχειρήσεις ταχυμεταφορών που δεν είναι οι ίδιες εγγεγραμμένες στο Μητρώο Ταχυδρομικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αλλά είναι μέλη του ταχυδρομικού δικτύου μιας επιχείρησης που είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο. Επιπλέον, καταργείται το όριο βάρους των δεμάτων που επιτρέπεται να μεταφέρονται με τα οχήματα αυτής της κατηγορίας, το οποίο μέχρι σήμερα προσδιοριζόταν στα 20 κιλά.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαρροές ανώνυμων κυβερνητικών «πηγών» σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία γύρω από το «ενδιαφέρον» που εκφράζουν ξένοι ταχυδρομικοί όμιλοι για την εξαγορά ποσοστού των ΕΛΤΑ. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο διάστημα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, είχε αναφερθεί στο ενδιαφέρον «μεγάλου δυτικοευρωπαϊκού ταχυδρομικού οργανισμού» για τα ΕΛΤΑ, ενώ προχτές βράδυ, σύμφωνα με τον «Dow Jones», που επικαλείται «αξιόπιστες πηγές», ενδιαφέρον για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδηλώθηκε από το βελγικό ταχυδρομικό όμιλο. Σύμφωνα με τα όσα έχει μέχρι στιγμής αναφέρει η κυβέρνηση, στα πλάνα της είναι η πώληση του 39% των ΕΛΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ