Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ
Απαίτηση η δωρεάν σίτιση και μετακίνηση

Κινητοποιήσεις έκαναν χτες Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Κινητοποίηση στη φοιτητική λέσχη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) στην Ξάνθη πραγματοποίησε χτες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, απαιτώντας δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, λειτουργία της λέσχης από το πανεπιστήμιο και όχι από ιδιώτες επιχειρηματίες.

Η λειτουργία της λέσχης του ΕΙΝ έχει υποβαθμιστεί αρκετό καιρό τώρα. Το φαγητό τελειώνει από τις 2 το μεσημέρι, καθώς οι μερίδες φαγητού μειώθηκαν από 1.000 στις 500. Εκτός αυτού, την τελευταία βδομάδα η Λέσχη υπολειτουργεί καθώς έπεσε τμήμα του σοβά από το ταβάνι.

Μεθοδικά οι φοιτητές σπρώχνονται να στραφούν για τη σίτισή τους στη λέσχη στο κέντρο της πόλης που άρχισε να λειτουργεί το τελευταίο διάστημα ιδιώτης - επιχειρηματίας.

Αυτά συμβαίνουν την ώρα που έχει τεθεί προς συζήτηση στο ΔΣ του ΕΙΝ το «επιχειρησιακό σχέδιο» που προβλέπει τον απογαλακτισμό του από την κρατική επιχορήγηση και την εξέλιξή του σε ανεξάρτητο φορέα που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως «η υποβάθμιση των σπουδών και το καθημερινό χαράτσι για σίτιση, στέγαση, αναλώσιμα και μεταφορές είναι η πραγματικότητα που συναντούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που με κόπο και χρήμα των εργαζόμενων γονιών τους σπουδάζουν στα ΑΕΙ - ΤΕΙ». Παράλληλα, καλεί τους φοιτητές να βγάλουν συμπεράσματα και «από τη στάση των άλλων δυνάμεων που όλοι μαζί (ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ) με φανατισμό, είτε στήριζαν το ΕΙΝ, είτε έριχναν τον πήχη της αγωνιστικής διάθεσης των φοιτητών, υποστήριζαν ότι τα μέτρα που έφεραν αυτή την κατάσταση είναι "αναγκαία", "αναπόφευκτα". Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έχουν στήριγμα στις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών», αναφέρει.

Απαίτησαν δωρεάν μετακίνηση στην Καβάλα

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, με αίτημα την εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των σπουδαστών, πραγματοποίησαν οι επιτροπές αγώνα των σχολών ΣΤΕΦ και ΣΔΟ που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ. Ταυτόχρονα, το ΜΑΣ, με δυναμική κινητοποίηση, επέβαλε τη δωρεάν μεταφορά των σπουδαστών στα αστικά λεωφορεία που εκτελούν τα δρομολόγια από και προς το ΤΕΙ. Σημειώνουμε ότι για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας δεν ισχύει ούτε το σπουδαστικό πάσο που διασφαλίζει τη φθηνότερη μετακίνησή τους! Ετσι οι σπουδαστές καλούνται καθημερινά να πληρώνουν 70 λεπτά του ευρώ για κάθε μετακίνησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ