Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κι άλλα κόλπα...

Πλώρη ακόμα και για την κατάργηση του ανώτατου περιθωρίου κέρδους που ισχύει - εκτός των εσπεριδοειδών, μήλων, αχλαδιών - για τα οπωροκηπευτικά βάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από τις πιέσεις των χονδρεμπόρων της Κεντρικής Αγοράς της Αθήνας και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών και με φερόμενο αντάλλαγμα τη συγκράτηση των τιμών για το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ...δέσμευση της κυβέρνηση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα πέσουν οι τιμές.

Οι δύο κλάδοι φέρονται να ζητούν κατάργηση των ποσοστών κέρδους, επικαλούμενοι το γνωστό πρόσχημα. Οτι με την κατάργησή τους θα μειωθούν οι τιμές, κάτι που όπως γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης οποιασδήποτε χώρας, μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι με την κατάργηση αυτή θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των υπερτιμολογήσεων και των εικονικών τιμολογίων που οι ίδιοι διακινούν στην αγορά, για να κερδίζουν περισσότερα, χωρίς ωστόσο να μας λένε πώς θα κερδίζουν τα ίδια χωρίς να εκτοξευθούν οι τιμές των οπωρολαχανικών στα ύψη.

Ετσι, παραμένει «μυστήριο» από πού θα εισπράξουν τα αυξημένα περιθώρια κέρδους, αφού και ένας δεκάχρονος ξέρει ότι αύξηση ποσοστών κέρδους σημαίνει αύξηση τιμών. Τι να πεις όμως, βρίσκουν και τα κάνουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ