Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΥΤΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
φωτό

Στη μνήμη του ΘΩΜΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ του Χρήστου, η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 130 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού.

***

Στη μνήμη του αδερφού του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΩΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, υπεύθυνου του ΕΑΜ Ναυπακτίας που δολοφονήθηκε άνανδρα από χωροφύλακες και παρακρατικούς στη Γαβρολίμνη Ναυπακτίας, o Λάκης Τσώνης προσφέρει ως δεύτερη δόση στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Θέρμου.

***

φωτο

Εφυγε από την ζωή πλήρης ημερών, στις 15.10.2010, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ, μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Γεννημένος στα 1923 στο χωριό Σκεπαστή Εύβοιας από φτωχή οικογένεια, οργανώθηκε, νέος ακόμα, στο ΚΚΕ. Από τότε και για 68 χρόνια, στάθηκε με συνέπεια, αταλάντευτος με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του Κόμματός της, του ΚΚΕ. Για την ένταξή του στον ΕΛΑΣ και στη συνέχεια στο ΔΣΕ, μαζί με τον Θύμιο Καψή (Καπετάν Ανάποδο) και τον Γιώργο Βλάχο (Καπετάν Ευβοιώτη) στο Ανεξάρτητο Τάγμα Εύβοιας του ΔΣΕ, γνώρισε διωγμούς, φυλακίσεις και εξορίες από το εμφυλιοπολεμικό καθεστώς, συνολικά για 18 χρόνια.

Στην μνήμη του, μέλη του Κόμματος προσφέρουν 100 ευρώ στην ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στην μνήμη των γονιών μου ΔΙΑΛΕΧΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

ΛΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Η κόρη τους Μέλα, ο γαμπρός Αντώνης και ο εγγονός Σωτήρης

***

φωτο (Ηλία Λύτρα, Λεωνίδα Λύτρα, Νικόλαου Λύτρα και Γιάννη Λύτρα)

Στην μνήμη του πατέρα μου ΗΛΙΑ ΛΥΤΡΑ, αγωνιστή της ΕΑ και μαχητή του ΔΣΕ που τραυματίστηκε και βρήκε τραγικό θάνατο στα 1948. Της μητέρας μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΛΥΤΡΑ που υπήρξε θύμα στον ηρωϊκό Δεκέμβρη. Των αδελφών μου, ΚΟΥΛΑΣ και ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΛΥΤΡΑ, Επονιτισσών με μεγάλη δράση στην Αντίσταση και στον Εμφύλιο με το ΔΣΕ. Επίσης, στη μνήμη του αδερφού μου ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΥΤΡΑ, μαχητή του εφεδρικού ΕΛΑΣ, που αν και με σοβαρό τραύμα στο πόδι, συνέχισε τους αγώνες μέχρι το τέλος της ζωής του. Του αδερφού μου ΝΙΚΟΥ ΛΥΤΡΑ, ανταρτοεπονίτη του ΕΛΑΣ που φυλακίστηκε, εξορίστηκε στη Μακρόνησο και στη συνέχεια βγήκε στο ΔΣΕ στα τμήματα του Καπετάν Διαμαντή και σκοτώθηκε έξω από το χωριό του, τον Ιούνιο του 1949. Τέλος του αδερφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΤΡΑ, μαχητή του ΔΣΕ που υπηρέτησε στην ομάδα ασφαλείας του Διαμαντή ο οποίος και του έδωσε το ψευδώνυμο «Περιστεράκης», παρομοιάζοντάς τον έτσι για την τόλμη, την αυτοθυσία και την παλικαριά του με το περιστεράκι του Νώε. Εφυγε από τη ζωή πρόσφατα. Ακόμα, στη μνήμη των αγωνιστριών ανιψιών του καπετάν Διαμαντή, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, μαχήτριας του ΔΣΕ και ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και οι δύο έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
Στην μνήμη τους, η Βαγγελιώ Λύτρα - Νικολαΐδου (Βέρα), ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ, προσφέρει 470 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ του Μεταξουργείου και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Καλώ όλους τους φίλους - συγγενείς να τιμήσουν τη μνήμη τους με την ψήφο τους στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ΚΚΕ.

***

Φέτος κλείνουν 42 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή, πολύ νωρίς, στα 52 του χρόνια, ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και τους αγώνες, ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, αξιωματικός του ΔΣΕ. Αυτά τα λίγα χρόνια που έζησε τα αφιέρωσε στους αγώνες ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες του λαού μας.

Πέρασαν έξι μήνες από τότε που έφυγε η νύφη μου, ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΚΟΥΤΖΟΥΒΑΛΟΥ, στα 90 της χρόνια. Οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους, προσφέρω στο ΚΚΕ 400 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πασά Κιόσκι Βέροιας.

Φρόσω Κωτούζα


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΥΤΡΑΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΥΤΡΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ

Γιάννης Λύτρας
Γιάννης Λύτρας

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ