Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
FRONTEX
Ξεκίνησαν οι περιπολίες

Motion Team

Περιπολίες στα χερσαία ελληνο-τουρκικά σύνορα στον Εβρο ξεκίνησαν ήδη μεικτά κλιμάκια Ευρωπαίων και Ελλήνων αστυνομικών που συμμετέχουν στη δύναμη ταχείας επέμβασης του Frontex. Ο τελευταίος αποτελεί στρατιωτικό - αστυνομικό σώμα που συγκροτήθηκε το 2005 και στην ουσία αποτελεί σώμα παρεμπόδισης της εισόδου στην ΕΕ των ανεπιθύμητων για το κεφάλαιο μεταναστών και προσφύγων.

Τις προηγούμενες μέρες έφτασαν σταδιακά στον Εβρο συνολικά 150 συνοριοφύλακες από 24 ευρωπαϊκές χώρες. Ο αριθμός τους θα ανέλθει σε 200 άτομα μαζί με το διοικητικό προσωπικό. Κάθε ομάδα περιπολίας θα αποτελείται από έναν τουλάχιστον Ελληνα αστυνομικό που γνωρίζει την περιοχή. Στη διάθεσή τους θα βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι και θερμικές κάμερες, ενώ ορισμένοι θα έχουν ρόλο διερμηνέων. Οι έλεγχοι θα γίνονται σε δυο ζώνες. Η πρώτη θα είναι στο μήκος της συνοριακής γραμμής και η άλλη σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, προς το εσωτερικό της χώρας.

Την περιοχή όπου έχει αναπτυχθεί η δύναμη επισκέφτηκε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Μαζί του ήταν ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσόν, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ και ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex, Ιλκα Λάιτινεν. Επισκέφτηκαν τη ζώνη επιχειρήσεων στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στην περιοχή Φυλάκιο, όπως και στο Περιφερειακό Συντονιστικό Κέντρο του Frontex.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ