Δευτέρα 8 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλισε χτες η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση την περιορισμένη προσέλευση εκλογικών αντιπροσώπων. Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται η απροκάλυπτη προσπάθεια νοθείας που επιχειρήθηκε στην εκλογική διαδικασία για το Δήμο Νεάπολης Συκεών, την οποία κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Στελέχη του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εντόπισαν στο δρόμο έξω από το Δημαρχείο Συκεών ψηφοφόρο που κρατούσε στο χέρι του φάκελο ο οποίος διανέμεται μόνο στην εκλογική διαδικασία, μέσα στο εκλογικό τμήμα και πουθενά αλλού. Ο φάκελος περιείχε ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Σίμου Δανιηλίδη. Οπως παραδέχθηκε ο συγκεκριμένος ψηφοφόρος, τέτοιοι φάκελοι μοιράζονται από την Πρόνοια του Δήμου Συκεών.

Σε ένα άλλο περιστατικό, στην Παιανία και πιο συγκεκριμένα στο 494ο τμήμα, δε δίνονταν στους ψηφοφόρους ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», γεγονός που προκάλεσε την επιτόπου παρέμβαση του υποψήφιου δήμαρχου Κ. Φιλιούση. Ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, η δικαστικός κάλεσε την αστυνομία για να τον απομακρύνει, ενώ στο μεταξύ ξεκίνησαν να δίνονται κανονικά τα ψηφοδέλτια στους εκλογείς.

Στην Παιανία επίσης, στο 481ο τμήμα, ο δικαστικός δεν είχε εκλογικό κατάλογο και ξεκίνησε τη διαδικασία με κατάλογο που του έδωσε αντιπρόσωπος παράταξης. Μετά από παρέμβαση σταμάτησε η εκλογική διαδικασία μέχρι να έρθει επίσημος κατάλογος από τη Νομαρχία. Τέλος, στην περιοχή της Αναβύσσου εντοπίστηκε περίπτωση όπου σε μετανάστες δόθηκαν ψηφοδέλτια για να ψηφίσουν τόσο για το δήμο, όσο και για την περιφέρεια, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται.

Από τις εκλογές απείχαν διαμαρτυρόμενοι για τοπικά ζητήματα οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης, της Γαύδου και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ