Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΡΤ Ω ΠΡΕΝΣ.-- Με τις ανησυχίες να αυξάνονται για ραγδαία εξάπλωση της χολέρας λόγω των πλημμυρών που προκάλεσε το πέρασμα του τυφώνα «Τόμας», το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ήδη έχει φτάσει στους 544 ενώ πάνω από 8.000 νοσηλεύονται.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Το κυβερνών κόμμα Εθνική Ενωση της Ελπίδας (Une), του Προέδρου Αλβαρο Κολόμ και η μεγαλύτερη παράταξη της δεξιάς Μεγάλη Εθνική Παράταξη (Gana), που είχε για χρόνια τη διακυβέρνηση της χώρας, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους ενόψει των βουλευτικών και δημοτικών εκλογών στα τέλη του 2011.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Ακόμη φτωχότεροι θα γίνουν οι Σλοβένοι δημόσιοι υπάλληλοι μετά τη χτεσινή υπογραφή συμφωνίας για «πάγωμα» των μισθών τους έως ότου ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στη Σλοβενία φθάσει στο 2,5%. Η συμφωνία υπογράφηκε από τους εκπροσώπους επτά εκ των 29 εργατικών συνδικάτων του δημοσίου τομέα. Ο πρωθυπουργός Μπορούτ Παχόρ χαρακτήρισε ανερυθρίαστα την εξέλιξη «νίκη της κοινής λογικής».

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Στους 140 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις εκρήξεις του ηφαιστείου Μεράπι στην κεντρική Ιάβα της Ινδονησίας. Οι περισσότεροι από τους 400.000 κατοίκους της παρακείμενης πόλης Γιογκικάρτα έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε στάδια, σχολεία και δημόσια κτίρια τις τελευταίες δύο βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ