Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«GA FERRIES»
Σε πλειστηριασμό εφτά πλοία

Αγνωστο τι θα γίνει με όσα η εταιρεία χρωστά σε ναυτεργάτες και το ΝΑΤ

Χωρίς μέχρι τώρα το βουλιαγμένο από τα ελλείμματα ΝΑΤ, με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησής του, να έχει διεκδικήσει δεκάρα από τα τεράστια ποσά που του οφείλει ο εφοπλιστής Αγούδημος, η ΟΛΠ ΑΕ, σύμφωνα με προχτεσινή απόφαση της διοίκησής της, βγάζει σε πλειστηριασμό τα 7 από τα 8 πλοία του εφοπλιστή, τα οποία έχει εγκαταλείψει στο λιμάνι του Πειραιά εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Μόνο σε ένα από τα ταμεία του ΝΑΤ, τον Κλάδο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων (ΚΑΕΟ), σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η εταιρία «GA FERRIES» του εφοπλιστή, μέχρι το 2009 όφειλε 6.616.326,17 ευρώ! Οι συνολικές οφειλές του εφοπλιστή στο Ταμείο, όπως και των άλλων εφοπλιστών, είναι άγνωστες, καθώς η «γραμμή» που ακολουθεί η πλειοψηφία της διοίκησης του ΝΑΤ, με βάση την αντιλαϊκή πολιτική, είναι να κάνει «πλάτες» στο όργιο εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής των εφοπλιστών σε βάρος του ασφαλιστικού Ταμείου των ναυτεργατών. Επίσης, ο Αγούδημος οφείλει δεδουλευμένα σε ναυτεργάτες και στους ναυτιλιακούς υπαλλήλους των γραφείων της εταιρείας τους.

Η διαδικασία του πλειστηριασμού, σύμφωνα με τον ΟΛΠ έχει ήδη ξεκινήσει. Οι διακηρύξεις για την εκποίηση των πλοίων θα εκδοθούν μέσα στη βδομάδα που «τρέχει» και οι ημερομηνίες του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν 22 μέρες μετά.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ με ανοιχτή επιστολή την οποία αποστέλλουν και προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του ΝΑΤ, σημειώνουν ότι από αυτή την εξέλιξη του πλειστηριασμού των πλοίων από τον ΟΛΠ «επιβάλλεται το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΤ, να μας ενημερώσει άμεσα για τις ενέργειές του, το ύψος των οφειλών των συγκεκριμένων πλοίων της εταιρείας και πώς αυτά θα τα διασφαλίσει».

«Η ολιγωρία - σημειώνουν τα σωματεία - του ΥΘΥΝΑ και του διοικητικού συμβουλίου του ΝΑΤ, σηματοδοτεί για άλλη μια φορά ότι υπονομεύεται το ΝΑΤ και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων με ρυθμίσεις προς όφελος των εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατών και των συνταξιούχων. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος προκαλεί τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και ποιος τα πληρώνει».

Τα σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να αγωνιστούν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να επιβάλλουν τις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ