Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Εμπόριο ελπίδας με τη ζωή 143 μεταναστών

Με τη ζωή χιλιάδων μεταναστών που είναι κυνηγημένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, παίζουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα

Motion Team

Με τη ζωή χιλιάδων μεταναστών που είναι κυνηγημένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, παίζουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα
Το όνειρο 143 οικονομικών προσφύγων, που έψαχναν ένα καλύτερο μέλλον στις χώρες της Ευρώπης, ήταν στοιβαγμένο σε ένα φορτηγό - ψυγείο. Μετανάστες, που έφυγαν από τις χώρες τους, κυνηγημένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ με τη βοήθεια της ΕΕ, άνθρωποι που υπέφεραν από την πείνα, την εξαθλίωση αλλά και τη φτώχεια στις χώρες τους (βλέπε Αφγανιστάν).

Συνολικά 143 οικονομικοί πρόσφυγες βρέθηκαν και συνελήφθησαν χτες τα ξημερώματα στην Κινέτα, μετά από αστυνομική επιχείρηση. Στο μπλόκο που στήθηκε από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε σε φορτηγό - ψυγείο ειδική κρύπτη, όπου τους είχαν στοιβάξει τα μέλη του κυκλώματος, οι οποίοι πλούτιζαν από το εμπόριο ελπίδας. Οι 137 Αφγανοί, δύο Αλγερινοί και ισάριθμοι Ιρανοί και Παλαιστίνιοι, είχαν πληρώσει - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - από 2.500 έως 3.300 ευρώ ο καθένας προκειμένου να μπουν στη χώρα μας, να περάσουν στην Ιταλία και από εκεί να ζήσουν σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη. Το φορτηγό αυτό κατευθυνόταν στην Πάτρα για να περάσει στη γειτονική χώρα.

Οπως έγινε γνωστό, επί της Εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ρεύμα προς Αχαΐα, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν τόσο το φορτηγό όσο και ένα αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός. Ομως, ο οδηγός του επιβατικού, μόλις είδε το μπλόκο, ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε προσωρινά. Τελικά συνελήφθησαν και τα πέντε άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο, όλοι υπήκοοι Συρίας. Μαζί τους, συνελήφθη και ο Ελληνας οδηγός του φορτηγού.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν οκτώ κινητά τηλέφωνα, το ποσό των 3.000 ευρώ αλλά και εννέα πλαστά δελτία ταυτότητας ξένων χωρών. Από τους 143 μετανάστες, οι τρεις διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο καθώς είχαν υποστεί κρυοπαγήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ