Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Θύματα δουλεμπόρων 49 μετανάστες

Στο πλευρό των μεταναστών στελέχη της ΝΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του Εργατικού Κέντρου και άλλοι αγωνιστές

Οι μετανάστες στοιβαγμένοι στο Δημοτικό Γυμναστήριο
Οι μετανάστες στοιβαγμένοι στο Δημοτικό Γυμναστήριο
Στη σύλληψη 49 οικονομικών μεταναστών (στην πλειοψηφία τους αφγανικής καταγωγής), μεταξύ αυτών και αρκετοί ανήλικοι, και των δύο δουλεμπόρων προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς προχτές στο Αργοστόλι λίγο πριν αποπλεύσει το καΐκι που είχαν ετοιμάσει με προορισμό την Ιταλία.

Οι 49 μετανάστες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Δημοτικό Γυμναστήριο όπου στοιβάχτηκαν σε απαράδεκτες συνθήκες σε ένα δωμάτιο 45 τετραγωνικών μέτρων. Αμέσως, αντιπροσωπεία της ΝΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ, οι πρόσφατα εκλεγμένοι εκπρόσωποι και υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου έσπευσαν, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της αστυνομίας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να τους παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια. Οι μετανάστες, χτες το βράδυ, μεταφέρθηκαν στην Πάτρα όπου τους χορήγησαν έγγραφο τρίμηνης άδειας παραμονής και τους άφησαν ελεύθερους.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των μεταναστών, καθώς και τον νομάρχη Κεφαλονιάς Δ. Γεωργάτο (ΠΑΣΟΚ) και τον δήμαρχο Αργοστολίου Γ. Τσιλημιδό (ΠΑΣΟΚ) που αδιαφόρησαν παντελώς για να ληφθούν έστω τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και διαβίωσης. Την πρωτοβουλία για την ικανοποίηση των πρώτων αναγκών των μεταναστών ανέλαβαν τα ίδια τα στελέχη του Κόμματος μαζί με άλλους αγωνιστές, που κάλεσαν ιδιώτες γιατρούς και εξέτασαν επτά περίπου ασθενείς. Χορήγησαν και έδωσαν την κατάλληλη αγωγή όπου χρειάστηκε. Η αντιπροσωπεία εξασφάλισε να μεταφερθούν σε άλλο χώρο οι ανήλικοι μετανάστες, ενώ σε όλους δόθηκαν τηλεφωνικές κάρτες επικοινωνίας.

Μάλιστα ευχαριστεί ιδιαίτερα τους γιατρούς Μπετίνα Μαρκέτου και Αντωνάτο Ιωάννη, καθώς και τους φαρμακοποιούς κ.κ. Λάζαρη - Παυλάτου (παρείχαν δωρεάν φάρμακα) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Ταυτόχρονα καταδικάζει όλους τους παραπάνω πολιτικούς και διοικητικούς υπεύθυνους που δεν ενεργοποίησαν καμιά υπηρεσία Υγείας (νομίατρο κ.ά.) και άφησαν εντελώς εκτεθειμένους τόσο τους μετανάστες όσο και τους αστυνομικούς. Κυρίως όμως καταδικάζει την προκλητική στάση του Δ. Γεωργάτου και υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ σήμερα, που παρότι είναι ο ίδιος γιατρός (παιδίατρος), δεν τον ένοιαξε το ότι μέσα στους μετανάστες βρισκόταν και ανήλικοι, αλλά και ένας αιμορροφιλικός ασθενής. Ισως ήταν απασχολημένος με τα προεκλογικά του καθήκοντα!!!

Η ΝΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ απαιτεί από τους υπευθύνους να εξασφαλίσουν πολιτικό άσυλο στους μετανάστες σε όσους το ζητήσουν, καθώς και όλες εκείνες τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσής τους μέχρι όσο χρειαστεί να διευθετηθεί το πρόβλημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προαναγγελθείσα η τραγωδία στη Μόρια (2019-09-25 00:00:00.0)
Μεθοδεύεται το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου (2018-07-25 00:00:00.0)
Να ληφθούν μέτρα για τους διπλά εγκλωβισμένους στα νησιά (2016-06-17 00:00:00.0)
Κηδεύτηκε στην Κεφαλονιά η Αννα Πολλάτου (2014-05-20 00:00:00.0)
Αλλοι 13 ανήλικοι μετανάστες παραδόθηκαν σε ΜΚΟ (2009-08-04 00:00:00.0)
Μαύρη αγορά εργασίας και άλλα... δεινά (2001-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ