Τρίτη 16 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Διώκεται συνδικαλιστής από το ΕΣΡ

Τη «συνεχιζόμενη και απροκάλυπτη» δίωξη του αντιπροέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και αναπληρωτή γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών Λάμπρου Ράπτη με «ανούσιες και χαλκευμένες κατηγορίες» από τη διοίκηση του ΕΣΡ, καταγγέλλει σε ψήφισμα η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΣΡ. Ο Λάμπρος Ράπτης καλείται από το πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει αν θα απολυθεί ή όχι. Η χτεσινή συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ο Σύλλογος Υπαλλήλων προγραμματίζει να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ.

«Η πρόθεση της διοίκησης του ΕΣΡ στηρίζεται σε έωλες και ανυπόστατες κατηγορίες για δήθεν πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του», επισημαίνεται στο ψήφισμα. Τονίζεται δε ότι «ουσιαστικά για τη διοίκηση του ΕΣΡ ο εργαζόμενος αποτελεί "απειλή για την εύρυθμη λειτουργία" της υπηρεσίας». Και αυτό γιατί: Προσπάθησε να υπερασπίσει όλο αυτό το διάστημα, τόσο μεμονωμένα όσο και υπό τη συνδικαλιστική ιδιότητα, το αυτονόητο, δηλαδή το επαγγελματικό και επιστημονικό αντικείμενο της ειδικότητάς του, για το οποίο προσλήφθηκε σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τα τυπικά προσόντα της σχετικής προκήρυξης. Επισήμανε συνεχώς και πάντα εγγράφως στη διοίκηση σημαντικά προβλήματα και δυσλειτουργίες του συστήματος «Πανόπτης». Κράτησε σταθερά ευσυνείδητη στάση αρνούμενος να υπογράψει για την καλή λειτουργία έργων που δεν έχει τον έλεγχο και την αρμοδιότητα.

«Στο όνομα της δήθεν ανεξαρτησίας των αρχών, στο ΕΣΡ βιώνουμε ήδη τον αυταρχισμό της διοίκησης με την παραβίαση θεμελιωδών και κατακτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων από αυτή, τις έμμεσες ή άμεσες παρεμβάσεις στα εσωτερικά του συλλόγου των εργαζομένων, την άνιση μεταχείριση των εργαζομένων και την εφαρμογή κατά το δοκούν βασικών διατάξεων των νόμων που διέπουν το προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί ουσιαστικά από διοικητική άποψη σε ανεξέλεγκτη αρχή», καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσής του.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την απόσυρση όλων των πειθαρχικών ποινών που έχουν επιβληθεί ως σήμερα στον Λ. Ράπτη και απαιτούν την άμεση μονιμοποίησή του, σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί ως σήμερα και για το υπόλοιπο προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι το σύστημα καταγραφής και επεξεργασίας δέκα τηλεοπτικών σταθμών «Πανόπτης», το οποίο στοίχισε 1.159.060 ευρώ, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του: Δε χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της πολιτικής πολυφωνίας, δεν μπορεί αυτοματοποιημένα να εντοπίσει και να μετρήσει το διαφημιστικό χρόνο, δεν υποστηρίζει την εύρεση της έναρξης και του τέλους μιας εκπομπής, δεν αναζητά μια εκπομπή με βάση τον τίτλο της, δεν μπορεί να γίνει αυτόματη απομαγνητοφώνηση των εκπομπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ