Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κοινά τα «οράματα» κυβέρνησης - ΕΒΕΑ

Το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών υπέγραψε «μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης» με το κολέγιο «IST College» και το πανεπιστήμιο του Hertfordshire. Στόχος του μνημονίου, σύμφωνα με το ΕΒΕΑ, είναι «η συνεργασία με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα, αλλά και τη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας». Θα διοργανώνουν όλοι μαζί επιμορφωτικά προγράμματα, ημερίδες και θα κάνουν κοινές έρευνες για θέματα επιχειρηματικότητας.

Κάπως έτσι φαντάζεται και τα δημόσια πανεπιστήμια η κυβέρνηση, να υπογράφουν «μνημόνια συναντίληψης» με επιχειρηματίες, ώστε να υπάρχει η άμεση παρέμβαση στα προγράμματα σπουδών, στην έρευνα κτλ.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, επαναδιατύπωσε τις θέσεις των επιχειρηματιών για «εκπαίδευση για τη διάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος», «συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την προώθηση της χρηματοδότησης της έρευνας: Θεσμικό πλαίσιο για χορηγίες σε κρατικά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα» κ.ά. Με λίγα λόγια τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση! Η διάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος θα είναι στο νέο πρόγραμμα σπουδών του «νέου» σχολείου, η διεύρυνση της «συνεργασίας» δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην επιστημονική έρευνα καταγράφεται σε σχέδιο νόμου για την έρευνα, ενώ οι χορηγίες στα πανεπιστήμια είναι ο στόχος του νόμου - πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ