Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
φωτο

Χτες, 23 Νοέμβρη, συμπληρώθηκαν 10 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής καπνεργάτης αντιστασιακός ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, από τη δεκαετία του '30. Υπήρξε υπόδειγμα κομμουνιστή με τη ζωή και τη δράση του, την προσφορά του στο λαϊκό κίνημα. Τα κομμουνιστικά του χαρακτηριστικά αποτελούν παράδειγμα για τους νέους αγωνιστές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Κική Ιωαννίδου προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης - «Τιμογιαννάκης» - Κοκκινιάς.

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου, συζύγου και πατέρα, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ, κομμουνιστή συνδικαλιστή λαϊκού αγωνιστή, η γυναίκα του Μαρία και ο γιος του Βασίλης προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

***

Στη μνήμη των συντρόφων της οργάνωσής μας: ΣΟΥΜΑΛΑ ΜΗΤΣΟΥ, ΕΡΥΘΡΙΑΔΟΥ ΕΛΛΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΒΡΥΩΝΗ ΑΝΔΡΕΑ, που στάθηκαν δίπλα μου συντροφικά και με βοήθησαν στο δύσκολο έργο του Γραμματέα όταν με ανέδειξε η οργάνωσή μας. Επίσης, στην μνήμη των σ/φων μελών της οργάνωσής μας: ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΣΤΑΜ., ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝ., ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΡΕΤΗΣ, ΖΗΚΟΥ ΧΡ., ΠΑΠΑΔΕΔΕ ΜΙΧ., ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ ΒΑΓ. ΗΛΙΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑΣ, ΣΑΠΡΙΚΗ ΕΥΑΓ., ΔΟΥΚΑ ΠΑΝ.. Οπως, επίσης, στη μνήμη των πιστών οπαδών του Κόμματος: ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΧΡ., ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΔΗΜ., ΜΑΝΙΑ ΦΩΤ., ΜΑΝΙΑ ΝΙΚ., ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ ΒΑΓ., ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ ΑΝΝΑΣ.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Στη μνήμη όλων των παραπάνω αγωνιστών/τριών, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

Γ. Στυλιανός

***

***

φωτο

Στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΟΓΑΡΑ, η Ιωάννα Ρεμεδιάκη προσφέρει 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

* Επίσης, στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΟΓΑΡΑ, η Χαρά Καράτζιου προσφέρει 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

φωτό

Η Ιωάννα Εφραιμίδου, στη μνήμη της μητέρας της, ΣΜΑΡΩΣ ΤΣΕΛΙΚΑ, προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 150 ευρώ.

***

φωτό

Στις 27 Σεπτέμβρη «έφυγε» από κοντά μας η ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΟΝΤΟΥΡΟΥ - ΠΡΕΚΕΖΕ. Από τις πρώτες στιγμές της Εθν. Αντίστασης βρέθηκε να οργανώνει την πάλη του λαού απ' τις γραμμές της ΕΠΟΝ και στη συνέχεια του ΕΑΜ. Στον Εμφύλιο πήρε ενεργό μέρος σε αρκετές μάχες στην περιοχή του Πάρνωνα, αγωνίστρια της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ. Συνελήφθη στη μάχη του Αγ. Βασιλείου και φυλακίστηκε στις φυλακές της Τρίπολης όπου πέρασε από στρατοδικείο.

Στη μνήμη της και στη μνήμη του αδελφού της ΔΗΜΗΤΡΗ (Μήτρου) ΚΟΛΟΝΤΟΥΡΟΥ, υπολοχαγού του ΔΣΕ που έπεσε στο Βυσίνι Αρκαδίας στις 4.2.1949, προσφέρουμε 200 ευρώ για το δίκαιο αγώνα που διεξάγει το ΚΚΕ.

Η αδελφή τους, τα παιδιά, τα ανίψια και τα εγγόνια τους.


 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ

ΣΜΑΡΩ ΤΣΕΛΙΚΑ
ΣΜΑΡΩ ΤΣΕΛΙΚΑ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΟΝΤΟΥΡΟΥ -ΠΡΕΚΕΖΕ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΟΝΤΟΥΡΟΥ -ΠΡΕΚΕΖΕ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ