Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΟΣ
φωτο

Στη μνήμη του σ. ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουν 220 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, οι σύντροφοι: Παπασταματίου Βαγγέλης, Παπαγιαννόπουλος Απόστολος και Βακαλόπουλος Μίλτος.

***

φωτο

Στη μνήμη του αντιστασιακού, ΕΛΑΣίτη αγωνιστή ΒΑΡΕΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ (Τζίμη), προσφέρω στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Τυποεκδοτικής.

Κυριακή Γιαννοπούλου

***

φωτό

Για τον σύντροφο και φίλο ΚΑΤΟΥΦΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, μέλος του ΚΚΕ που στις 21 Οκτώβρη πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω, συμβολικά, το ποσό των 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μαραθόκαμπου Σάμου. Για να βλέπουν τη μορφή του και να μην τον ξεχνούν οι φίλοι του, οι σύντροφοι και οι γνωστοί του και να θυμούνται την πορεία του στη ζωή.

Για τον μπαρμπα-ΔΗΜΟ

Ταξιάρχης

***

φωτο

Αυτές τις μέρες κλείνουν 27 χρόνια χωρίς τον αγαπημένο και αξέχαστο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΟΣ. Γεννήθηκε στο Δαδί (Αμφίκλεια) Φθιώτιδας το 1927. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και υπηρέτησε στον ΕΛΑΣ και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε, βασανίστηκε. Το 1947 ξαναβγήκε αντάρτης και υπηρέτησε τρία χρόνια ασυρματιστής στη 2η Μεραρχία Διαμαντή. Αιχμαλωτίστηκε, γλίτωσε όμως την εκτέλεση.

Δημοσθένης Κατούφας
Δημοσθένης Κατούφας
Μετά το 1950 στην Αθήνα δούλεψε στις παράνομες οργανώσεις και ύστερα στην ΕΔΑ. Πρόσφερε το κατά δύναμη στον αγώνα. Στις βουλευτικές εκλογές στο χωριό του σακατεύτηκε από άγριο ξυλοδαρμό.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος και της Αντίστασης έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 150 ευρώ.

Η συντρόφισσά του Λούλη

και οι κόρες του Βάσω και Ιωάννα

και ο κουνιάδος του Νίκος Κουτσιλιέρης.

***

Η Χρυσούλα Κουτσιλιέρη, αντάρτισσα του ΔΣΕ στο Βίτσι, στη μνήμη του πατέρα της ΣΑΒΒΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ παλαίμαχου αγωνιστή του λαϊκού κινήματος και στέλεχος του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στο Βίτσι το 1949 προσφέρει 50 ευρώ.


 ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

 ΒΑΡΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΑΡΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ