Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ»
«Υπεύθυνοι για τα προβλήματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»

Ως αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει εφαρμοστεί στον τομέα του ειδικού αθλητισμού από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όλα τα χρόνια, θεωρεί τα σημερινά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού των ΑμΕΑ το Αθλητικό Σωματείο Ποδοσφαίρου Τυφλών «ΚΕΡΑΥΝΟΣ». Είναι αυτή η πολιτική που έχει να κάνει με τη μείωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και υπηρεσιών, την πολιτική της εμπορευματοποίησης όλου του φάσματος του αθλητισμού, άρα και του ειδικού.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου, «σε μια περίοδο αφαίρεσης κοινωνικών δικαιωμάτων, γενικότερων περικοπών σε όλους τους τομείς, ο ειδικός αθλητισμός δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Χώροι άθλησης δεν υπάρχουν, ειδικά αθλητικά κέντρα δεν υπάρχουν, όπως π.χ. για τους τυφλούς». Παράλληλα κάνουν λόγο και για τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν από την καθυστέρηση των κρατικών επιχορηγήσεων, ενώ τα μέλη του σωματείου «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» αποκαλύπτουν τη σημερινή στυγνή πραγματικότητα που διαψεύδει περίτρανα όσους πριν έξι χρόνια έκαναν λόγο για το «θαύμα των Παραολυμπιακών Αγώνων». «Στην ουσία δεν ήταν τίποτα άλλο από την έκφανση της επιχειρηματικότητας με τεράστια κέρδη, κύρια για τον εμπορευματοποιημένο (εξεζητημένο - επαγγελματικό) αθλητισμό», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε κινητοποιήσεις για τα αιτήματα

Τα μέλη του σωματείου «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» καλούν σε κινητοποιήσεις στις 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ, συμμετέχοντας στη μεγάλη παναναπηρική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (3/12 ώρα 9.30 π.μ.) για τη διεκδίκηση μιας σειράς αιτημάτων που περιλαμβάνουν:

Την άμεση καταβολή των επιχορηγήσεων των σωματείων για τα έτη 2008 - 2009 - 2010 χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες για τα σωματεία. Τη δημιουργία ειδικού κέντρου για τους τυφλούς. Υποδομές για την ανάδειξη του ειδικού μαζικού αθλητισμού στα ειδικά σχολεία. Να πληρωθούν όσοι γυμναστές, φυσιοθεραπευτές κλπ. έχουν μείνει απλήρωτοι λόγω διακοπής των επιχορηγήσεων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία - Ειδική Αγωγή. Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς. Οχι στις περικοπές στο εισόδημα των ΑμΕΑ και των εργαζομένων γενικότερα. Καμία πληρωμή για φάρμακα και θεραπείες. Να αποκτήσουν το δικό τους σχολείο τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ