Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει την εργοδοτική επίθεση σε βάρος συνδικαλιστών

Την τραμπούκικη επίθεση της εργοδοσίας της επιχείρησης «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» σε βάρος μελών της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχτές στις κεντρικές αποθήκες της επιχείρησης στο Κορωπί, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλίστριες από το σύλλογο είχαν πάει στις κεντρικές αποθήκες προκειμένου να μιλήσουν με τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στην επιχείρηση και να τους καλέσουν να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση του συλλόγου την Κυριακή, 5 Δεκέμβρη. Η εργοδοσία μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους απαίτησε να φύγουν και στην άρνηση των συνδικαλιστών άρχισε τις σπρωξιές και τις βρισιές για να τις απωθήσει από το χώρο, ενώ παράλληλα κλείδωσαν και τις πόρτες των αποθηκών με τους εργαζόμενους μέσα. Στο χώρο άμεσα ειδοποιήθηκαν και έφτασαν συνδικαλιστές από άλλα ταξικά σωματεία. Οι συνδικαλιστές περίμεναν μέχρι το τέλος της βάρδιας και στη συνέχεια μίλησαν με τους εργαζόμενους για την ανάγκη της οργάνωσής τους στο ταξικό τους σωματείο, την ανάγκη να δώσουν μαζική, δυναμική απάντηση στην εργοδοσία και στις μεθόδους της.

«Αυτό που πανικοβάλει την εργοδοσία είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων. Τον πανικό και το φόβο τους πρέπει να τον κάνουμε πραγματικότητας. Ο συλλογικός αγώνας είναι η δική μας απάντηση», καταλήγει ο σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ